Salade van groene boontjes, frisse kruiden en gerookte paling
Ingrediënten voor 4 personen:
- 400 g groene boontjes
- ½ bussel dille
- 1 bussel kervel
- 400 g gerookte palingfilets
- 4 eitjes
- 100 ml goede olijfolie
- 1 doosjes shiso purper
- 2 gekookte vastkokende aardappelen
Bereiding:
- Kook de groene boontjes beetgaar in ruim kokend en gezouten water, verfris ze in wat ijskoud water en snijd ze in stukjes van 2 cm.
- Kook de eitjes gedurende een 8-tal minuten in kokend water, koel ze af en snijd ze in 4.
- Snijd de zachtgekookte aardappel en blokjes.
- Pluk de kervel, dille en de shiso purper.
- Snijd de gerookte palingfilets in vierkante blokjes.
- Afwerking: Meng de groene boontjes met de aardappeltjes met goede olijfolie en werk af met de verse kruiden, fleur de sel en versgemalen peper. Dresseer hierover de gekookte eitjes en de gerookte paling, Werk nog af met een geutje olijfolie.
Meer recepten
-
Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"
-
Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus
-
Gebraden rosbief met lentegroenten
-
Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook
-
Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "
-
Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief