Tagliata van rund met salade van waterkers, walnoten en parmezaan

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 800 g entrecote
  • 80 g walnoten
  • 1 bussel waterkers
  • 100 g parmezaan
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 stengels rozemarijn
  • olijfolie
  • zwarte peper
  • grof zeezout
  • 400 g krielaardappeltjes

Bereidingswijze

  1. Zorg dat voor je begint de entrecote al op kamertemperatuur is, je haalt deze best een uurtje of 2-3 vooraf uit de koelkast.
  2. Rits de naaldjes rozemarijn van de takjes, plet de knoflook en meng dit met wat olijfolie.
  3. Laat de entrecotes hierin marineren en draai af en toe om.
  4. Was de waterkers grondig en laat goed uitlekken.
  5. Hak de walnoten in grove stukken.
  6. Schaaf de parmezaan in dunne schijfjes met een kaasschaaf of een dunschiller.
  7. Zet een pot met water op met de gewassen krielaardappeltjes en kook ze gaar.
  8. Verwarm de oven voor op 145° C.
  9. Verhit een grillpan en rooster de entrecotes 1-2 minuutjes aan iedere kant en plaats gedurende een 2-tal minuutjes in de oven.
  10. Laat het vlees eventjes rusten, snijd het dan in dunne plakjes en kruid eventueel nog wat af met peper en zout.
  11. Bak de aardappeltjes nog kort op met wat olijfolie, peper en zout.

Afwerking:

  1. Leg de dunne schijfjes entrecote op het bord, dresseer hierover de walnoten, de waterkers en de parmezaan.
  2. Serveer in een kommetje apart nog de aardappeltjes.

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image