Tagliata van rund met salade van waterkers, walnoten en parmezaan
Ingrediënten voor 4 personen:
- 800 g entrecote
- 80 g walnoten
- 1 bussel waterkers
- 100 g parmezaan
- 3 teentjes knoflook
- 2 stengels rozemarijn
- olijfolie
- zwarte peper
- grof zeezout
- 400 g krielaardappeltjes
Bereidingswijze
- Zorg dat voor je begint de entrecote al op kamertemperatuur is, je haalt deze best een uurtje of 2-3 vooraf uit de koelkast.
- Rits de naaldjes rozemarijn van de takjes, plet de knoflook en meng dit met wat olijfolie.
- Laat de entrecotes hierin marineren en draai af en toe om.
- Was de waterkers grondig en laat goed uitlekken.
- Hak de walnoten in grove stukken.
- Schaaf de parmezaan in dunne schijfjes met een kaasschaaf of een dunschiller.
- Zet een pot met water op met de gewassen krielaardappeltjes en kook ze gaar.
- Verwarm de oven voor op 145° C.
- Verhit een grillpan en rooster de entrecotes 1-2 minuutjes aan iedere kant en plaats gedurende een 2-tal minuutjes in de oven.
- Laat het vlees eventjes rusten, snijd het dan in dunne plakjes en kruid eventueel nog wat af met peper en zout.
- Bak de aardappeltjes nog kort op met wat olijfolie, peper en zout.
Afwerking:
- Leg de dunne schijfjes entrecote op het bord, dresseer hierover de walnoten, de waterkers en de parmezaan.
- Serveer in een kommetje apart nog de aardappeltjes.
Meer recepten
-
Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"
-
Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus
-
Gebraden rosbief met lentegroenten
-
Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook
-
Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "
-
Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief