Tajine Maqfoul

Met dit recept kan je een heerlijke tajine bereiden om in de zomer klaar te maken, zeker wanneer het warm is. Lees hier hoe je tajine Maqfoul maakt.

Benodigdheden:

  • 5 kippenbouten
  • 8 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl witte peper
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemberpoeder
  • 3 kaneelstokjes
  • 6 saffraandraadjes
  • Koriander en peterselie

Bereidingswijze met tajine:

  1. Leg de kippenbouten in een schaal en kruid ze met witte peper, zout, kurkumapoeder, gemberpoeder, saffraan en een beetje knoflook.
  2. Voeg ongeveer 2 el water toe zodat de kruiden goed kunnen intrekken. Laat de kippenbouten marineren.
  3. Neem de tajine (of een gewone kookpot) en leg de takjes koriander en de peterselie onderaan, zodat de kip niet aan de bodem blijft kleven. Dit is zeer belangrijk, zelfs al heb je een tajine met anti-aanbaklaag!
  4. Leg op de koriander en peterselie uienringen. Je mag veel ui gebruiken, want hoe meer die karamelliseert, hoe lekkerder.
  5. Leg de kip op de ui. Giet ook de kruidenmarinade waarin de kip heeft gemarineerd in de tajine. Voeg hier 2 à 3 kaneelstokjes aan toe en geklaarde boter.
  6. Vervolgens bedek je de kip met uienringen. Pel de tomaten en verwijder de pitten, zodat er minder vocht uit de tomaten komt. Snij ze in schijfjes en leg ze bovenop de uienringen. Doe hier nog wat zout bij en 2 à 3 eetlepels olie.
  7. Zet de tajine op een houtskooloventje en plaats het deksel erop zodat het op een zacht vuurtje kan koken. Als de kip gaar is neem je de tajine van het vuur.
  8. Neem wat suiker en strooi het over de tajine naar eigen smaak. Vervolgens strooi je nog wat kaneelpoeder op de uien en tomaten.
  9. Neem een stalen of gietijzeren pan en leg hier de warme houtskool in. Dek hiermee de tajine af, zodat de uien en tomaten kunnen karameliseren. Je kan er ook voor kiezen om de tajine in de oven te zetten.

Bereidingswijze met kookpot:

  1. Volg de stappen hierboven en rangschik de uien en tomaten netjes, zodat je ze na het koken goed uit elkaar kan halen.
  2. Zet de kookpot op het vuur zonder water en zet het vuur op een hele lage stand. Laat koken totdat de kip en groenten vocht lossen en de kip gaar is.
  3. Neem twee schaaltjes en leg in het ene de tomaten en in het andere de uienringen uit de kookpot. Bak ze beiden.
  4. Neem een ovenschaal en leg de kippenbouten hierin. Versier dit met de gebakken uienringen en de gebakken tomatenplakjes.
  5. Neem wat suiker en strooi het over de tajine naar eigen smaak. Vervolgens strooi je nog wat kaneelpoeder op de uien en tomaten.

Smakelijk ! !

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image