Tajine met kip

We bereiden een lekkers zomers gerecht met kip. We gebruiken een uiensoort die typisch is voor dit seizoen: zilveruitjes. Dit is de hoofdgroente voor ons gerecht.

Benodigdheden:

Voor de saus:

  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 6 kippenbouten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kaneelstokjes
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 koffielepel kurkuma
  • 1 koffielepel gemberpoeder
  • 1 koffielepel witte peper
  • 1 koffielepel zout
  • water
  • 1 bosje koriander en peterselie
  • saffraandraadjes

Voor de groenten:

  • 1 kilo kleine uitjes
  • 2 rode paprika's
  • frituurolie

Bereidingswijze

Saus:

  1. Doe olie in de pan.
  2. Voeg vervolgens de kip toe.
  3. Pers de knoflookteentjes erbij.
  4. Voeg de kaneelstokjes toe.
  5. Doe er 2 tot 3 eetlepels citroensap bij.
  6. Voeg kurkuma, gemberpoeder en witte peper toe.
  7. Giet wat water in de pan.
  8. Houd de kruiden goed in het oog zodat ze niet aanbranden.
  9. Voeg een kruidenbosje toe, met iets meer koriander dan peterselie.
  10. Dek de pan af en laat alles goed sudderen.

Groenten:

  1. Verwarm de frituurolie tot hij goed warm is.
  2. Prik met een mes in de paprika's en laat ze zakken in de olie.
  3. Zorg dat de paprika's heel lichtjes gefrituurd zijn zodat ze niet aanbranden en het vlees dik blijft.
  4. Bak de paprika's niet te lang in de frituurolie, want ze moeten nog met de uien in de pan.

Samenvoegen:

  1. Doe de uitjes bij de kip.
  2. Kruid met kaneelstokjes, knoflookteentjes en specerijen.
  3. Strooi saffraandraadjes en zout op de uitjes.
  4. Schik de paprika's er bovenop.
  5. Dek de pan af en laat alles sudderen.

Serveren:

  1. Leg, als alles gaar is, de kippenbouten op een voorverwarmd bord.
  2. Versier de kip met de paprika's en de uitjes.
  3. Giet de saus van de kip erop via een zeef om alle kruiden en korreltjes van specerijen te verwijderen.

Smakelijk! !

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image