Tajine met kip

We bereiden een lekkers zomers gerecht met kip. We gebruiken een uiensoort die typisch is voor dit seizoen: zilveruitjes. Dit is de hoofdgroente voor ons gerecht.

Benodigdheden:

Voor de saus:

  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 6 kippenbouten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kaneelstokjes
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 koffielepel kurkuma
  • 1 koffielepel gemberpoeder
  • 1 koffielepel witte peper
  • 1 koffielepel zout
  • water
  • 1 bosje koriander en peterselie
  • saffraandraadjes

Voor de groenten:

  • 1 kilo kleine uitjes
  • 2 rode paprika's
  • frituurolie

Bereidingswijze

Saus:

  1. Doe olie in de pan.
  2. Voeg vervolgens de kip toe.
  3. Pers de knoflookteentjes erbij.
  4. Voeg de kaneelstokjes toe.
  5. Doe er 2 tot 3 eetlepels citroensap bij.
  6. Voeg kurkuma, gemberpoeder en witte peper toe.
  7. Giet wat water in de pan.
  8. Houd de kruiden goed in het oog zodat ze niet aanbranden.
  9. Voeg een kruidenbosje toe, met iets meer koriander dan peterselie.
  10. Dek de pan af en laat alles goed sudderen.

Groenten:

  1. Verwarm de frituurolie tot hij goed warm is.
  2. Prik met een mes in de paprika's en laat ze zakken in de olie.
  3. Zorg dat de paprika's heel lichtjes gefrituurd zijn zodat ze niet aanbranden en het vlees dik blijft.
  4. Bak de paprika's niet te lang in de frituurolie, want ze moeten nog met de uien in de pan.

Samenvoegen:

  1. Doe de uitjes bij de kip.
  2. Kruid met kaneelstokjes, knoflookteentjes en specerijen.
  3. Strooi saffraandraadjes en zout op de uitjes.
  4. Schik de paprika's er bovenop.
  5. Dek de pan af en laat alles sudderen.

Serveren:

  1. Leg, als alles gaar is, de kippenbouten op een voorverwarmd bord.
  2. Versier de kip met de paprika's en de uitjes.
  3. Giet de saus van de kip erop via een zeef om alle kruiden en korreltjes van specerijen te verwijderen.

Smakelijk! !

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële/ Strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen. Ze worden meestal alleen ingesteld als reactie op acties die door u zijn gesteld, zoals het instellen van uw privacy voorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Ze zijn noodzakelijk voor een goede communicatie en ze vergemakkelijken het navigeren (bijvoorbeeld naar een vorige pagina terugkeren, etc.).
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden. Ze kunnen worden ingesteld door ons of door externe providers wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies kunnen we bezoeken en traffic bijhouden, zodat we de prestaties van onze website kunnen meten en verbeteren. Ze helpen ons te weten welke pagina's het meest en het minst populair zijn en hoe bezoekers zich door de website verplaatsen.
    • » Targeting / advertising cookies:

      Deze cookies kunnen door onze advertentiepartners via onze website worden ingesteld. Ze kunnen door die bedrijven worden gebruikt om een profiel van uw interesses samen te stellen en u relevante advertenties op andere sites te laten zien.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring en ons Privacybeleid .

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image