We bereiden een lekkers zomers gerecht met kip. We gebruiken een uiensoort die typisch is voor dit seizoen: zilveruitjes. Dit is de hoofdgroente voor ons gerecht.
Benodigdheden:
Voor de saus:
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 6 kippenbouten
- 2 teentjes knoflook
- 2 kaneelstokjes
- 3 eetlepels citroensap
- 1 koffielepel kurkuma
- 1 koffielepel gemberpoeder
- 1 koffielepel witte peper
- 1 koffielepel zout
- water
- 1 bosje koriander en peterselie
- saffraandraadjes
Voor de groenten:
- 1 kilo kleine uitjes
- 2 rode paprika's
- frituurolie
Bereidingswijze
Saus:
- Doe olie in de pan.
- Voeg vervolgens de kip toe.
- Pers de knoflookteentjes erbij.
- Voeg de kaneelstokjes toe.
- Doe er 2 tot 3 eetlepels citroensap bij.
- Voeg kurkuma, gemberpoeder en witte peper toe.
- Giet wat water in de pan.
- Houd de kruiden goed in het oog zodat ze niet aanbranden.
- Voeg een kruidenbosje toe, met iets meer koriander dan peterselie.
- Dek de pan af en laat alles goed sudderen.
Groenten:
- Verwarm de frituurolie tot hij goed warm is.
- Prik met een mes in de paprika's en laat ze zakken in de olie.
- Zorg dat de paprika's heel lichtjes gefrituurd zijn zodat ze niet aanbranden en het vlees dik blijft.
- Bak de paprika's niet te lang in de frituurolie, want ze moeten nog met de uien in de pan.
Samenvoegen:
- Doe de uitjes bij de kip.
- Kruid met kaneelstokjes, knoflookteentjes en specerijen.
- Strooi saffraandraadjes en zout op de uitjes.
- Schik de paprika's er bovenop.
- Dek de pan af en laat alles sudderen.
Serveren:
- Leg, als alles gaar is, de kippenbouten op een voorverwarmd bord.
- Versier de kip met de paprika's en de uitjes.
- Giet de saus van de kip erop via een zeef om alle kruiden en korreltjes van specerijen te verwijderen.
Smakelijk! !