Tajine met vlees – Tfaya

Een van de hoofdgerechten die we in de ramadan bereiden, is vlees opgediend met een zoete garnering.
Wat volgt is een traditioneel oud recept voor tajine met rundsvlees, lamsvlees of kip. Het wordt Tfaya genoemd.

Benodigdheden:

  • 1 kg rundvlees
  • 2 gesnipperde uien
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 tl witte peper
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl geklaarde boter
  • 1 bosje koriander en peterselie
  • 8 saffraandraadjes
  • 2 kaneelstokjes
  • 4 el plantaardige olie
  • zout en water
  • 2 kg uien
  • 200 gram rozijnen
  • 4 el kristalsuiker
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl geklaarde boter
  • 1/2 tl witte peper
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemberpoeder
  • saffraandraadjes
  • 8 cl plantaardige olie
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 350 gram geroosterde amandelstukjes
  • 5 gekookte eieren
  • 50 gram geroosterde amandelen.

Bereidingswijze

  1. Bak het vlees in de pan.
  2. Maak de saus door water bij de ingrediënten te voegen.
  3. Bak alles tegelijk.
  4. Voeg zout toe, dan de peper, een grote hoeveelheid witte peper en een klein beetje zwarte peper.
  5. Doe er wat kurkuma bij, wat gemberpoeder, saffraandraadjes.
  6. Pers de knoflookteentjes op het vlees.
  7. Doe er kaneelstokjes bij.
  8. Het kruidenbosje gaat nu in de pan.
  9. Vervolgens de gesnipperde uien.
  10. En de geklaarde boter en een beetje olie.
  11. Voeg water toe.
  12. Giet het water op de kruiden en het vlees zodat de kruiden zich verspreiden.
  13. De hoeveelheid water hangt af van het vlees. Als het vlees vers en mals is, zet je het vlees net onder water.
  14. Als alles begint te sudderen gaat het vuur op de laagste stand.
  15. Dek de pan af en laat het koken.
  16. Giet genoeg olie in een pan.
  17. Leg er de uien in.
  18. Voeg geklaarde boter toe.
  19. Vervolgens gemberpoeder, zout, kurkuma.
  20. Daarna een lepelpuntje zwarte peper en een halve lepel witte peper.
  21. En ook nog kaneelpoeder, suiker en rozijnen.
  22. De kruiden, suiker en kaneel moeten op een laag vuurtje koken anders raken ze aangebrand.
  23. Roer de uien door elkaar, blijf roeren en dek de pan af.
  24. Verlaag het vuur tot alles mooi karamellisseert.
  25. Als het vlees is gebakken haal dan het kruidenbosje van koriander en peterselie eruit.
  26. Haal de saus door een zeef indien gewenst.
  27. Serveer de Tfaya op een verwarmd bord.
  28. Strooi er wat geroosterde amandelstukjes over en meng alles.
  29. Om het gerecht af te werken versieren we het met geroosterde amandelstukjes en hele amandelen.

Smakelijk!

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image