Tajine met vlees – Tfaya

Een van de hoofdgerechten die we in de ramadan bereiden, is vlees opgediend met een zoete garnering.
Wat volgt is een traditioneel oud recept voor tajine met rundsvlees, lamsvlees of kip. Het wordt Tfaya genoemd.

Benodigdheden:

  • 1 kg rundvlees
  • 2 gesnipperde uien
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 tl witte peper
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl geklaarde boter
  • 1 bosje koriander en peterselie
  • 8 saffraandraadjes
  • 2 kaneelstokjes
  • 4 el plantaardige olie
  • zout en water
  • 2 kg uien
  • 200 gram rozijnen
  • 4 el kristalsuiker
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl geklaarde boter
  • 1/2 tl witte peper
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemberpoeder
  • saffraandraadjes
  • 8 cl plantaardige olie
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 350 gram geroosterde amandelstukjes
  • 5 gekookte eieren
  • 50 gram geroosterde amandelen.

Bereidingswijze

  1. Bak het vlees in de pan.
  2. Maak de saus door water bij de ingrediënten te voegen.
  3. Bak alles tegelijk.
  4. Voeg zout toe, dan de peper, een grote hoeveelheid witte peper en een klein beetje zwarte peper.
  5. Doe er wat kurkuma bij, wat gemberpoeder, saffraandraadjes.
  6. Pers de knoflookteentjes op het vlees.
  7. Doe er kaneelstokjes bij.
  8. Het kruidenbosje gaat nu in de pan.
  9. Vervolgens de gesnipperde uien.
  10. En de geklaarde boter en een beetje olie.
  11. Voeg water toe.
  12. Giet het water op de kruiden en het vlees zodat de kruiden zich verspreiden.
  13. De hoeveelheid water hangt af van het vlees. Als het vlees vers en mals is, zet je het vlees net onder water.
  14. Als alles begint te sudderen gaat het vuur op de laagste stand.
  15. Dek de pan af en laat het koken.
  16. Giet genoeg olie in een pan.
  17. Leg er de uien in.
  18. Voeg geklaarde boter toe.
  19. Vervolgens gemberpoeder, zout, kurkuma.
  20. Daarna een lepelpuntje zwarte peper en een halve lepel witte peper.
  21. En ook nog kaneelpoeder, suiker en rozijnen.
  22. De kruiden, suiker en kaneel moeten op een laag vuurtje koken anders raken ze aangebrand.
  23. Roer de uien door elkaar, blijf roeren en dek de pan af.
  24. Verlaag het vuur tot alles mooi karamellisseert.
  25. Als het vlees is gebakken haal dan het kruidenbosje van koriander en peterselie eruit.
  26. Haal de saus door een zeef indien gewenst.
  27. Serveer de Tfaya op een verwarmd bord.
  28. Strooi er wat geroosterde amandelstukjes over en meng alles.
  29. Om het gerecht af te werken versieren we het met geroosterde amandelstukjes en hele amandelen.

Smakelijk!

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële/ Strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen. Ze worden meestal alleen ingesteld als reactie op acties die door u zijn gesteld, zoals het instellen van uw privacy voorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Ze zijn noodzakelijk voor een goede communicatie en ze vergemakkelijken het navigeren (bijvoorbeeld naar een vorige pagina terugkeren, etc.).
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden. Ze kunnen worden ingesteld door ons of door externe providers wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies kunnen we bezoeken en traffic bijhouden, zodat we de prestaties van onze website kunnen meten en verbeteren. Ze helpen ons te weten welke pagina's het meest en het minst populair zijn en hoe bezoekers zich door de website verplaatsen.
    • » Targeting / advertising cookies:

      Deze cookies kunnen door onze advertentiepartners via onze website worden ingesteld. Ze kunnen door die bedrijven worden gebruikt om een profiel van uw interesses samen te stellen en u relevante advertenties op andere sites te laten zien.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring en ons Privacybeleid .

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image