Tartaar van haspengouw beef, gerookte paling en waterkers
Ingrediënten voor 4 personen:
- 400 g mager Haspengouw beef
- 100 g gerookte paling
- 4 bussels waterkers
- 1 eidooier
- peper en zout
- 4 tl mosterd
- 1 fijngesneden sjalotje
- 100 g parmezaan
Bereiding:
- Snijd de Haspengouw beef in tartaar, snijd de gerookte paling in mooie blokjes.
- Meng hieronder de eidooier, de mosterd, peper, zout en het fijngesneden sjalotje.
- Snijd de parmezaan met een kaasmes in plakjes.
- Was de waterkers voorzichtig, houd enkele mooie takjes apart om af te werken.
- Zet een pot op met kokend water en kook hierin de waterkers gedurende 1 minuutje.
- Haal uit het kokend water en verfris onmiddellijk op wat ijswater, zo behoud je de mooie groene kleur.
- Mix de waterkers met wat water, peper en zout in de blender totdat je een mooie gladde saus bekomt. Zeef de saus eventueel door.
Meer recepten
-
Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"
-
Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus
-
Gebraden rosbief met lentegroenten
-
Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook
-
Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "
-
Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief