Benodigdheden - 4 personen
Rundtartaar
- 500 g mager rundvlees
- 2 sjalotten
- ketchup
- sojasaus
- mosterd
- 2 eidooiers
- sesamzaadjes
Salade van komkommer
- 1 komkommer
- 50 g ingelegde gember
- ½ rammenas
Currymayonaise
- 8 el mayonaise
- Currypoeder
- Ras el hanout
Bereidingswijze
Rundtartaar
- Snijd het rundvlees in blokjes voor de tartaar, doe hierbij een fijngesneden sjalotje, de sesamzaadjes, de ketchup, sojasaus, mosterd en eidooiers en kruid af met peper en zout.
- Bewaar koud in de koelkast en afgedekt met plasticfolie
Salade van komkommer
- Snijd de komkommer in lange plakken en daarna in mooie blokjes, snijd een halve sjalot in zeer fijne blokjes alsook de ingelegde gember en meng deze onder elkaar als een salade.
- Snijd de rammenas in dunne plakjes met een mandoline of snijmachine en snijd daarna in dunne sliertjes, leg deze in wat ijswater zodat ze mooi krokant en stevig worden.
- Snijd ook de lente-uitjes en dunne slierten en leg op ijswater om te laten opkrullen.
Currymayonaise
- Meng de mayonaise met wat currypoeder tot je de juiste smaak bekomt en doe dit in een knijpflesje.
Afwerking
- Schik de rundtartaar op het bord, leg hierop de salade van komkommer en werk af met de mayo van curry en de rammenas en lente ui.
Smakelijk ! !