Benodigdheden voor 4 personen
- 500 gram lamsgehakt
- Dillepoeder
- Venkelpollen
- Anijszaad
- Kippenfond
- Citroen
- Peper en zout
- 400 gram tarwe pasta
- 1 venkel
- 5 artisjokbodems
- Stukje koolputters kaas
- Olijfolie
Bereidingswijze
- Het lamsgehakt kruiden met peper en zout en opwerken met het dillepoeder, venkelpollen en anijszaad afwerken met citroenrasp.
- Mooie balletjes maken van het lamsgehakt die we dan aankleuren in de pan met olijfolie, de balletjes uit de pan halen en in een oven van 60°C plaatsen voor later gebruik.
- Een ketel met ruime hoeveelheid gezouten water aan de kook brengen voor de pasta te koken.
- De venkel doormidden snijden zodat we deze hierna fijn kunnen versnijden alvorens te bakken in olijfolie met venkelpollen en anijszaad, de artisjok fijnsnijden en aan de venkel toevoegen.
- Het geheel blussen met een beetje kippenfond en de balletjes toevoegen.
- De pasta al dente garen en afgieten, afwerken met olijfolie, citroenrasp en peper en zout.
- Het geheel dresseren en afwerken met bronzenvenkel en vers geraspte koolputterskaas.
Geniet ervan!