Toast met grotchampignon, verse tuinkruiden en Limburgse geitenkaas
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 dikke sneden bruin of donker brood
- 500 g grot champignons
- 200 g hoeveboter
- enkele takjes tijm
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 1 geutje witte wijnazijn
- 1 bussel platte peterselie
- 1 bakje tuinkers
- enkele blaadjes waterkers
- enkele blaadjes salie
- 100 g limburgse geitenkaas ( bv. Van Karditsel te Lummen)
Bereidingswijze
- Snijd dikke toasten van het bruin brood, smeer deze in met wat gesmolten boter en rooster deze mooi krokant in een voorverwarmde oven van 170°C.
- Pel de sjalot en de knoflook en snijd deze mooi fijn.
- Maak de grotchampignons proper en snijd deze in 4.
- Smelt nu boter in een ruime bakpan en bak de champignons op een hevig vuur totdat ze mooi donker bakken en voeg ook wat geritste tijm toe, let wel op dat de boter niet verbrand.
- Blus met een klein geutje witte wijnazijn. Kruid af met peper, zout en werk af met fijngesneden peterselie en wat fijngesneden salie.
- Afwerking: Leg de krokante toast op een bord, schik hierover de gebakken champignons werk af met wat gebrokkelde geitenkaas en wat blaadjes tuinkers en waterkers.
Meer recepten
-
Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"
-
Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus
-
Gebraden rosbief met lentegroenten
-
Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook
-
Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "
-
Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief