Benodigdheden
- 500 g bloedworst
- 100 g bolletjes van mozzarella
- 150 g kertomaten
- boter
- 5 sjalotten
- Balsamico-azijn
- bruine fond
- 4 plakken Ardense ham
- 8 groenasperges om even te grillen als garnituur
- kervel
- 4 bamboe stokje geweekt in water
- peper en zout
Werkwijze
- Doe het vel van de bloedworst en snijd in dikke plakken. Kruid de kaasbolletjes met zwarte peper. Maak spiesje van de worst met de ham, tomaat en kaas.
- Bak de spiesjes af op de bbq maar wel op een zeer lage temperatuur (tip indirecte verwarming) gedurende 10 min.
- Snij voor de saus de sjalotten in een lange julienne. Stoof ze aan, blus met de azijn. Laat inkoken. Doe er de bruine fond bij en terug laten inkoken. Kruid met pezo en werk af met harde boter.
- Sjalotjes op het bord leggen, de spiesjes bloedworst erop doen, afwerken met kervel.