Benodigdheden voor 4 personen
- 2 tongscharren van 500 g
- 2 preistaven
- 200 g Girollen of eidooierzwam
- Neutrale olie 500g
- 200g gebrand groen van prei
- Hoeveboter
- Visfumets
- Sjalot
- Tym
- Witte wijn
- Citroen
- Verse kruiden en bloemen
Bereidingswijze
- De tongscharren opkuisen en ontvellen, deze spoelen en droogdeppen op keukenrol
- De visoverschot aanstoven met prei, tijm en sjalot, bevochtigen met witte wijn en visfumets
- Het geheel rustig laten inkoken en zeven
- De bekomen jus opwerken met verse hoeveboter en citroensap, eventueel bijkruiden met peper en zout
- De Girollen opkuisen en aan de kant houden, de sjalot pellen en fijnsnijden
- Het wit van prei fijn snijden in halve ringen en fijne staafjes
- De Girollen aanbakken in hoeveboter en kruiden met peper
- De prei toevoegen en opnieuw kruiden met peper
- De fijn gesneden sjalot toevoegen en afkruiden met zout en evt. peper
- De tongschar kruiden en garen in voldoende hoeveboter
- Het gerechtje dresseren op een mooi bord (evt. de saus apart serveren voor de liefhebbers die graag soppen met brood)