Varkensfilet-gebraad in de oven traag gegaard met geglaceerde herfstgroenten, zuurkoolstamppot en uien-bier saus

Benodigdheden voor 6 personen

  • 1.3 kg varkensfilet-gebraad
  • 6 blaadjes salie
  • 3 blaadjes laurier
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 sjalot
  • klont boter

Uien-biersaus

  • 1 potje kalfsfonds van La Croix
  • 4 uien
  • 3 blaadjes laurier
  • 1 flesje donker Limburgs bier

Aardappelstamppot met zuurkool

  • 1,2 kg bloemige aardappelen
  • 5 dooiers
  • 220 gr boter
  • 2 dl melk
  • 1 pakje zuurkool van Herta

Herfstgroenten

  • 4 wortelen
  • 18 spruitjes
  • 4 rapen
  • 12 zilveruien
  • 200 gr boter
  • Platte peterselie

Bereiding

  1. Kook de geschilde aardappelen gaar ( 20 minuten ) , schil ook de wortelen en de rapen , pel de zilver-uien , snij de rapen in partjes , de wortelen in stukken van 3 cm, maak de spruitjes schoon .
  2. Neem een stevige kookpot met deksel , doe hier een flinke klont boter in en bak het gebraad aan , kruid met grof zout , peper van de molen , de salie , laurier , knoflook en gesneden sjalot , zet in de oven en braad in een voorverwarmde oven van 200 graden ( 25 minuten per kg vlees )
  3. Snij de uien in ringen en stoof in een klontje boter , de uien moeten mooi bruin kleuren , blus met 2 dl donker Limburgs bier en de fonds , laat inkoken tot de helft .
  4. Zet gezouten water op voor de groenten te koken , zet de zuurkool op met een blaadje laurier en wat water .
  5. Plet de gare aardappelen en voeg de boter , melk en eidooiers toe , voeg de zuurkool toe en meng goed , kruid af met peper en zout .
  6. Kook de wortelen 10 minuten voeg na 5 minuten de rapen toe, kook de spruitjes apart in gezouten water , giet de groenten af ( de groenten moeten nog beetgaar zijn ) .
  7. Stoof de zilver-uien aan in een klont boter gedurende enkele minuten , voeg de rest van de groenten toe en kruid af met peper en zout .
  8. Haal het vlees uit de braadpan na gaartijd, snij het vlees en zeef de braadjus bij de saus .
  9. Serveer en werk af met gehakte platte peterselie .

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image