Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 varkensgebraad van ongeveer 800-900 g
- 200 g verse zilveruitjes
- 200 g gesneden spekreepjes
- 500 g champignons
- boter
- 2 dl rode wijn
- 1 à 2 el bloem
- laurierblaadjes
- enkele takjes tijm
- 5 dl bruine fond
- 20-tal diepvrieskroketten
- 2 matjes tuinkers
Bereiding:
Varkensgebraad:
- Kleur in een grote pan met wat boter het varkensgebraad aan langs 2 kanten en zet in een voorverwarmde oven van 145°c gedurende een 40-45-tal minuten.
- Zet een pot op met kokend water om de zilveruitjes 1 minuutje in onder te dompelen en haal ze onmiddellijk uit, nu kan je deze makkelijk pellen.
- Smelt in een andere pot wat boter en bak hier op een matig vuurtje de zilveruitjes in aan, eens deze goudbruin zijn doe je er het spek bij en laat dit even meebakken.
- Tenslotte nog de champignons even laten meebakken. Voeg wat bloem toe en laat zachtjes meebakken zonder dit te laten aanbranden.
- Doe de tijm en de laurierblaadjes erbij.
- Blus af met de rode wijn en de bruine fond en laat inkoken tot de gewenste dikte.
- Bak de kroketjes af in de friteuse
- Snijd de tuinkers van de matjes
Afwerking:
- Snijd het vlees in plakjes en leg op de borden, doe de saus met zijn garnituren erover, werk af met de tuinkers en de kroketten.