Varkensgebraad op grootmoeders wijze

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 varkensgebraad van ongeveer 800-900 g
  • 200 g verse zilveruitjes
  • 200 g gesneden spekreepjes
  • 500 g champignons
  • boter
  • 2 dl rode wijn
  • 1 à 2 el bloem
  • laurierblaadjes
  • enkele takjes tijm
  • 5 dl bruine fond
  • 20-tal diepvrieskroketten
  • 2 matjes tuinkers

Bereiding:

Varkensgebraad:

  1. Kleur in een grote pan met wat boter het varkensgebraad aan langs 2 kanten en zet in een voorverwarmde oven van 145°c gedurende een 40-45-tal minuten.
  2. Zet een pot op met kokend water om de zilveruitjes 1 minuutje in onder te dompelen en haal ze onmiddellijk uit, nu kan je deze makkelijk pellen.
  3. Smelt in een andere pot wat boter en bak hier op een matig vuurtje de zilveruitjes in aan, eens deze goudbruin zijn doe je er het spek bij en laat dit even meebakken.
  4. Tenslotte nog de champignons even laten meebakken. Voeg wat bloem toe en laat zachtjes meebakken zonder dit te laten aanbranden.
  5. Doe de tijm en de laurierblaadjes erbij.
  6. Blus af met de rode wijn en de bruine fond en laat inkoken tot de gewenste dikte.
  7. Bak de kroketjes af in de friteuse
  8. Snijd de tuinkers van de matjes

Afwerking:

  1. Snijd het vlees in plakjes en leg op de borden, doe de saus met zijn garnituren erover, werk af met de tuinkers en de kroketten.

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image