Varkenskotelet met spinazie, waterkers en puree
Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 mooie dikke varkenskoteletten
- 200 g spekreepjes
- 1 kg zachtkokende aardappelen
- 1 kg spinazie
- 4 bussels waterkers
- 1 teentje knoflook
- 500 g tuinbonen
- boter
- melk
- 1 ei
- peper en zout
- nootmuskaat
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en zet ze op in een pot met gezouten water.
- Kook ze goed gaar en zeef ze door een passe-vite.
- Werk op tot een mooie gladde en smeuïgge puree met goed wat boter, melk, een eidooier en kruid af met peper, zout en verse nootmuskaat.
- Maak de spinazie en waterkers goed schoon en was zeer grondig.
- Stoof een geplet teentje look aan in wat boter en bak hier nu de spinazie en waterkers bij aan, kruid af met peper en zout.
- Haal de tuinbonen uit de peul.
- Kook ze gedurende een 2-tal minuutjes in kokend water, verfris op koud water en dop ze.
- Kruid de varkenskoteletten en bak ze aan in een pan met een klontje boter.
- Haal de koteletten uit de pan als ze bijna gaar zijn, bak nu de speekreepjes aan en blus de pan met wat bruine fond en laat wat inkoken.
Meer recepten
-
Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"
-
Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus
-
Gebraden rosbief met lentegroenten
-
Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook
-
Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "
-
Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief