Varkenspakketje met peer en Chimay

Benodigdheden (voor 4p):

  • 1 varkenshaasje
  • 1 durondeau peer (of andere vaste peer)
  • 30 g gehakte walnoten
  • 30 g gehakte pistachenoten
  • 200 g Chimay
  • vloeibare honing
  • 200 g Ardense ham in sneetjes
  • peper

Voor de ceviche:

  • 500 g mosselen
  • 250 g venusschelpen
  • 400 g gekookte roze koningsgarnalen
  • 1 ui
  • 2 takjes selder
  • 1 dl droge witte wijn
  • peper en zout
  • 2 dl olijfolie
  • 2 dl citroensap
  • 1 chilipeper
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el fijngesneden verse oregano

Bereidingswijze

  1. Kook de mosselen en venusschelpen gaar met gesnipperde ui en selder, peper en de witte wijn. Giet het kookvocht af door een zeef. Haal de zeevruchten uit de schelpen en leg ze in de gezeefde jus. Zo blijven ze sappig. Meng voor de marinade de olie met het citroensap, het fijngesneden pepertje, de geplette look, de oregano en peper. Giet er 2 dl van het kookvocht bij. Pel de garnalen en doe ze bij de ceviche. Dek af met folie en laat 2 uur marineren in de koelkast.
  2. Snijd de kaas in dunne plakjes en de peer in reepjes.
  3. Snijd het varkenshaasje overlangs in en vouw het open. Kruid met peper en zout en leg er de kaas en de peer in. Strooi er de gehakte noten over en werk af met de honing en de plakjes ham. Vouw het haasje dicht en verpak het in aluminiumfolie.
  4. Laat een kwartiertje braden in een gesloten BBQ op ongeveer 140°C. Haal het dan uit de folie en laat de BBQ goed heet worden. Schroei het vlees nog eens rondom dicht om een mooie kleur te krijgen en de smaak van gegrild vlees.
  5. Serveer de ceviche in diepe borden. Snijd het vlees in plakjes en serveer op de zeevruchten.

Smakelijk ! ! !

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële/ Strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen. Ze worden meestal alleen ingesteld als reactie op acties die door u zijn gesteld, zoals het instellen van uw privacy voorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Ze zijn noodzakelijk voor een goede communicatie en ze vergemakkelijken het navigeren (bijvoorbeeld naar een vorige pagina terugkeren, etc.).
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden. Ze kunnen worden ingesteld door ons of door externe providers wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies kunnen we bezoeken en traffic bijhouden, zodat we de prestaties van onze website kunnen meten en verbeteren. Ze helpen ons te weten welke pagina's het meest en het minst populair zijn en hoe bezoekers zich door de website verplaatsen.
    • » Targeting / advertising cookies:

      Deze cookies kunnen door onze advertentiepartners via onze website worden ingesteld. Ze kunnen door die bedrijven worden gebruikt om een profiel van uw interesses samen te stellen en u relevante advertenties op andere sites te laten zien.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring en ons Privacybeleid .

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image