Wilde bospaddestoelen - gerookte paling - karnemelk/rucola - brioche brood

Benodigdheden voor 4 personen

  • 250 gr bospaddestoelen
  • 200 gr gerookte paling
  • 4 schijven ciabatta brood
  • 100 ml Karnemelk
  • 500 ml neutrale olie
  • 175 g rucola
  • Verse boter
  • 2 sjalotjes
  • Verse kruiden naar keuze (kleine hoeveelheid enkel voor garnering)
  • 1 bakje Parijse witte champignons
  • Enkele takjes citroentijm
  • Olijfolie

Bereidingswijze

  1. De bospaddestoelen opkuisen en sorteren.
  2. De gerookte paling in porties snijden.
  3. De overschotjes smelten in de pan en doorzeven.
  4. Het bekomen vet gaan we gebruiken om de toast te bakken.
  5. Het brioche brood in de gewenste vorm snijden en garen in het palingvet met boter en citroentijm.
  6. Afdeppen op keukenrol.
  7. 1 sjalotje fijnsnijden voor de bospaddestoelen en 1 sjalotje in ringetjes snijden voor de afwerking.
  8. De Parijse witte fijnsnijden en rauw laten ter garnering.
  9. De bospaddestoelen aanbakken in olijfolie en boter hierna kruiden met peper.
  10. De fijngesneden sjalotten toevoegen en het geheel afkruiden met peper en zout.
  11. De karnemelk mengen met de rucola, olie en eventueel afwerken met wat citroenzestes.
  12. Het bordje mooi dresseren en genieten.

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image