Wilde bospaddestoelen - gerookte paling - karnemelk/rucola - brioche brood
Benodigdheden voor 4 personen
- 250 gr bospaddestoelen
- 200 gr gerookte paling
- 4 schijven ciabatta brood
- 100 ml Karnemelk
- 500 ml neutrale olie
- 175 g rucola
- Verse boter
- 2 sjalotjes
- Verse kruiden naar keuze (kleine hoeveelheid enkel voor garnering)
- 1 bakje Parijse witte champignons
- Enkele takjes citroentijm
- Olijfolie
Bereidingswijze
- De bospaddestoelen opkuisen en sorteren.
- De gerookte paling in porties snijden.
- De overschotjes smelten in de pan en doorzeven.
- Het bekomen vet gaan we gebruiken om de toast te bakken.
- Het brioche brood in de gewenste vorm snijden en garen in het palingvet met boter en citroentijm.
- Afdeppen op keukenrol.
- 1 sjalotje fijnsnijden voor de bospaddestoelen en 1 sjalotje in ringetjes snijden voor de afwerking.
- De Parijse witte fijnsnijden en rauw laten ter garnering.
- De bospaddestoelen aanbakken in olijfolie en boter hierna kruiden met peper.
- De fijngesneden sjalotten toevoegen en het geheel afkruiden met peper en zout.
- De karnemelk mengen met de rucola, olie en eventueel afwerken met wat citroenzestes.
- Het bordje mooi dresseren en genieten.
Meer recepten
-
Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"
-
Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus
-
Gebraden rosbief met lentegroenten
-
Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook
-
Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "
-
Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief