Wok van kip, Limburgse groene asperges en spinazie
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 g hoevekip
- 12 Limburgse groene asperges
- 2 zakjes voorkookrijst
- 400 g jonge spinazie
- 1 groene courgette
- 4 lente-uitjes
- sojasaus
- sesamolie
- bloesemhoning uit Haspengouw
- kippenkruiden
- 50 g geroosterde sesamzaadjes
- 1 bussel koriander
- arachideolie
Bereiding:
- Snijd de hoevekip in reepjes en kruid met peper, zout en wat kippenkruiden.
- Kook de zakjes rijst gaar.
- Snijd het houterige gedeelte van de groene asperges en verwijder de schubben tot aan de kop. Snijd de asperges nu in stukken van 1 cm.
- Snijd de courgette in blokjes en de lente-uitjes fijn. Neem een ruime wokpan, doe er wat arachideolie in en verwarm deze goed.
- Bak nu de kippenreepjes mooi goudbruin en krokant aan.
- Haal ze nu even uit de pan voor later.
- Doe terug arachideolie in de pan en bak als eerste de groene asperges aan (deze hebben het langst nodig), voeg nu de courgetteblokjes en de lente-ui toe en laat goed meebakken.
- Doe nu de rijst, spinazie en de kippenreepjes er nog bij en werk af met de sojasaus, sesamolie, sesamzaadjes en een lepeltje honing. Laat alles mooi opwarmen.
Afwerking
- Verdeel de wok over de borden en werk af met wat koriander.
Meer recepten
-
Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"
-
Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus
-
Gebraden rosbief met lentegroenten
-
Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook
-
Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "
-
Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief