Zeebaarsfilet met Zeeuwse mosseltjes, zeekraal en venkel

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 4 zeebaarsfilets ontgraat
  • 500 g mosseltjes
  • 0,5 dl droge witte wijn
  • 0,5 dl volle room
  • 100 g zeekraal
  • 2 venkels
  • 400 g krielaardappeltjes, voorgekookt

Bereiding:

Zeebaars:

  1. Verwarm in een grote pan wat olijfolie en bak hierin als deze voldoende warm is de zeebaarsfilets te beginnen met de velkant eerst, totdat deze mooi krokant is, draai daarna de zeebaars om en bak heel kort aan de vleeskant. 
  2. Haal uit de pan en leg op een bakplaatje. We bakken deze op het laatste moment nog gaar in de oven.

Mosselen:

  1. Spoel de mosselen schoon en kuis ze mooi op. 
  2. Zet deze op een een pannetje met wat witte wijn en wat water, een goede bodem vol.
  3. Kook ze totdat de schelp net open is, dan zijn ze net gaar. 
  4. Haal ze uit de schelp en bewaar ze op het kookvocht.

Zeekraal:

  1. Kuis de zeekraal , dit doe je door het harde gedeelte onderaan ervanaf te knijpen.

Venkel:

  1. Snijd de venkel in mooie dunne plakjes met de hulp van een snijmachine of mandoline.
  2. Bak de venkel op in een grote pan met olijfolie en kruid af met wat peper en zout.

Saus:

  1. Warm het kookvocht van de mosseltjes op en laat dit inkoken met de room tot de helft, voeg er enkele klontjes boter aan toe en mix op met een staafmixer, kruid af met peper en zout.

Krielaardappeltjes:

  1. Bak de krielaardappeltjes met wat olijfolie in een oven op 180°c totdat ze mooi goudbruin zijn.

Afwerking:

  1. Steek de zeebaars een 3-tal minuten in een voorverwarmde oven van 180°c .
  2. Warm de mosseltjes op in een klein pannetje met een klein beetje van de saus
  3. Warm de zeekraal ook kort op in een klein pannetje met wat water en een klein klontje boter.
  4. Dresseer de venkel op de borden en leg hierop de zeebaars, werk af met de mosseltjes en de zeekraal. Serveer hierbij in een apart kommetje de aardappeltjes .

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image