Zeeuwse kokkeltjes, tomaat, peterselie en bruscetta met tomatensalsa

Jo Aflevering 2: Zeeuwse kokkeltjes, tomaat, peterselie en bruscetta met tomatensalsa

Zeeuwse kokkeltjes, tomaat, peterselie en bruscetta met tomatensalsa
Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 kg kokkels
  • ½ bussel platte peterselie
  • 200 g kerstomaten
  • 4 teentjes knoflook
  • 5 dl witte droge wijn
  • 100 g zeekraal
  • 1 citroen
  • peper en zout
  • 1 stokbrood
  • 2 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bussel basilicum
  • 1 sjalot
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereiding:

  1. Snijd het stokbrood in toasten van 1,5 cm dik, smeer ze lichtjes in met wat olijfolie en toast ze mooi goudbruin in een voorverwarmde oven van 190°c. Eens ze afgekoeld zijn smeer je ze in met een teentje knoflook.
  2. Pel de tomaten door ze kort in kokend water te dompelen en ze te verfrissen op ijswater.
  3. Nu kan je ze makkelijk pellen en in mooie blokjes snijden. Meng hieronder een fijngesneden sjalotje, de fijngesneden basilicum en werk af met olijfolie, peper en zout.
  4. Beleg hiermee de toasten.
  5. Spoel de kokkels door ze in een ruime bak met koud water en goed wat keukenzout te doen, meng deze goed om zodat het zand onderaan komt te liggen. Herhaal dit gedurende 2 tot 3 keer.
  6. Snijd de kerstomaatjes in 4, snijd de platte peterselie mooi fijn en hak de knoflook.
  7. Doe een flinke geut olijfolie in een ruime pan of pot en doe hierbij de gehakte knoflook en laat deze aanstoven zonder te verbranden, doe nu de kokkels erbij en laat goed bakken, blus nu af met de witte wijn en laat even inkoken. Werk af met de tomaatjes, de zeekraal en de platte peterselie.

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image