Zwart gebakken zalm met citruslabne

Ingrediënten

  • 120 gr zalm per persoon (zonder graat en vel)

Kruidenmengeling:

  • 4 lepels gedroogde tijm
  • 4 lepels gedroogde rozemarijn
  • 4 lepels gedroogde oregano
  • 4 lepels paprikapoeder
  • 1 lepel knoflookpoeder
  • 1 lepel komijnzaad
  • 2 lepel fleur de sel
  • Tagatose Damhert (één thee lepel)
  • Olie Van De Moortele Stoven & Braden
  • Gedroogde groenten Ranobo voor garnituur
  • Bister

Citruslabne:

  • 3 dl Griekse yoghurt Carrefour
  • Rasp van citroen en sinaasappel
  • 4 lepels extra vierge olijfolie Carrefour
  • 1 limoensap
  • Breydelspek in blokjes even opbakken

Werkwijze

  1. Doe de yoghurt in een neteldoek en laat hem een ganse nacht uitlekken.
  2. Meng hem vervolgens met de citrusrasp, de olijfolie en het limoensap. 
  3. Meng alle kruiden voor het zwarte mengsel. Wentel de zalm erin en laat de vis 5 minuten liggen.
  4. Bak die 90 seconden aan beide kanten in Van De Moortele" bakken en braden en laat hem dan 15 minuten rusten op een warme plek van max 60°.
  5. Serveer met een knapperige salade en gedroogde groenten garnituur.

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image