Zwart gebakken zalm met citruslabne

Ingrediënten

  • 120 gr zalm per persoon (zonder graat en vel)

Kruidenmengeling:

  • 4 lepels gedroogde tijm
  • 4 lepels gedroogde rozemarijn
  • 4 lepels gedroogde oregano
  • 4 lepels paprikapoeder
  • 1 lepel knoflookpoeder
  • 1 lepel komijnzaad
  • 2 lepel fleur de sel
  • Tagatose Damhert (één thee lepel)
  • Olie Van De Moortele Stoven & Braden
  • Gedroogde groenten Ranobo voor garnituur
  • Bister

Citruslabne:

  • 3 dl Griekse yoghurt Carrefour
  • Rasp van citroen en sinaasappel
  • 4 lepels extra vierge olijfolie Carrefour
  • 1 limoensap
  • Breydelspek in blokjes even opbakken

Werkwijze

  1. Doe de yoghurt in een neteldoek en laat hem een ganse nacht uitlekken.
  2. Meng hem vervolgens met de citrusrasp, de olijfolie en het limoensap. 
  3. Meng alle kruiden voor het zwarte mengsel. Wentel de zalm erin en laat de vis 5 minuten liggen.
  4. Bak die 90 seconden aan beide kanten in Van De Moortele" bakken en braden en laat hem dan 15 minuten rusten op een warme plek van max 60°.
  5. Serveer met een knapperige salade en gedroogde groenten garnituur.

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële/ Strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen. Ze worden meestal alleen ingesteld als reactie op acties die door u zijn gesteld, zoals het instellen van uw privacy voorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Ze zijn noodzakelijk voor een goede communicatie en ze vergemakkelijken het navigeren (bijvoorbeeld naar een vorige pagina terugkeren, etc.).
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden. Ze kunnen worden ingesteld door ons of door externe providers wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies kunnen we bezoeken en traffic bijhouden, zodat we de prestaties van onze website kunnen meten en verbeteren. Ze helpen ons te weten welke pagina's het meest en het minst populair zijn en hoe bezoekers zich door de website verplaatsen.
    • » Targeting / advertising cookies:

      Deze cookies kunnen door onze advertentiepartners via onze website worden ingesteld. Ze kunnen door die bedrijven worden gebruikt om een profiel van uw interesses samen te stellen en u relevante advertenties op andere sites te laten zien.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring en ons Privacybeleid .

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image