Ingrediënten
- 120 gr zalm per persoon (zonder graat en vel)
Kruidenmengeling:
- 4 lepels gedroogde tijm
- 4 lepels gedroogde rozemarijn
- 4 lepels gedroogde oregano
- 4 lepels paprikapoeder
- 1 lepel knoflookpoeder
- 1 lepel komijnzaad
- 2 lepel fleur de sel
- Tagatose Damhert (één thee lepel)
- Olie Van De Moortele Stoven & Braden
- Gedroogde groenten Ranobo voor garnituur
- Bister
Citruslabne:
- 3 dl Griekse yoghurt Carrefour
- Rasp van citroen en sinaasappel
- 4 lepels extra vierge olijfolie Carrefour
- 1 limoensap
- Breydelspek in blokjes even opbakken
Werkwijze
- Doe de yoghurt in een neteldoek en laat hem een ganse nacht uitlekken.
- Meng hem vervolgens met de citrusrasp, de olijfolie en het limoensap.
- Meng alle kruiden voor het zwarte mengsel. Wentel de zalm erin en laat de vis 5 minuten liggen.
- Bak die 90 seconden aan beide kanten in Van De Moortele" bakken en braden en laat hem dan 15 minuten rusten op een warme plek van max 60°.
- Serveer met een knapperige salade en gedroogde groenten garnituur.