Rijstsoep

Vandaag maken we soep met bruine rijst en gehaktballetjes.

Benodigdheden:

  • Kefta vlees
  • Ui
  • Wortels
  • Volkoren rijst
  • Geconcentreerde tomatenpuree (en eventueel extra verse tomaten)
  • Selderijstengels, peterselie en koriander
  • Maïzena
  • Kruiden: peper, zout, kurkuma en gemberpoeder
  • Limoen
  • Olijfolie en zonnebloemolie
  • Water

Bereidingswijze:

  1. Zet een pan op en doe er een beetje olijfolie en zonnebloemolie in.
  2. Doe de gesnipperde ui in de pan en laat hem rustig fruiten en glazig worden op een zacht vuurtje. Kruid een beetje af met zout en dek de pan af.
  3. Meng het gehakt met gesnipperde ui en peterselie. Kruid alles met met een beetje zout, een beetje peper, kurkuma, en gemberpoeder.
  4. Maak kleine keftaballetjes en voeg ze bij de ui in de pan. Laat ze gaar bakken en haal ze weer uit de pan.
  5. Maak de jus van de gehaktballetjes dikker door er een lepeltje maïzena bij de jus en de ui te doen.
  6. Roer alles goed door met de uien en voeg er geconcentreerde tomatenpuree bij. Laat dit sudderen en blijf roeren.
  7. Als je de geur van tomaten begint te ruiken voeg je er voldoende water aan toe om de soep te koken.
  8. Bind de selderijstengels en de koriander samen en voeg ze toe aan de soep. Als je niet van selderij houdt kan je ook peterselie gebruiken. Laat de soep goed koken.
  9. Voeg eerst de wortels en dan de volkoren rijst toe en laat de soep een paar minuten sudderen. Je kan naar keuze zelf nog verse tomaten door de zeef halen en ze aan de soep toevoegen.
  10. Doe de gehaktballetjes terug in de pan en haal het kruidentuiltje uit de soep. Voeg naar wens fijngehakte koriander of peterselie toevoegen.
  11. Voeg de keftaballetjes aan de soep toe en werk af met fijngehakte peterselie.

Onze soep is nu klaar en moet warm opgediend worden met limoen. Smakelijk!


Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image