Rijstsoep

Vandaag maken we soep met bruine rijst en gehaktballetjes.

Benodigdheden:

  • Kefta vlees
  • Ui
  • Wortels
  • Volkoren rijst
  • Geconcentreerde tomatenpuree (en eventueel extra verse tomaten)
  • Selderijstengels, peterselie en koriander
  • Maïzena
  • Kruiden: peper, zout, kurkuma en gemberpoeder
  • Limoen
  • Olijfolie en zonnebloemolie
  • Water

Bereidingswijze:

  1. Zet een pan op en doe er een beetje olijfolie en zonnebloemolie in.
  2. Doe de gesnipperde ui in de pan en laat hem rustig fruiten en glazig worden op een zacht vuurtje. Kruid een beetje af met zout en dek de pan af.
  3. Meng het gehakt met gesnipperde ui en peterselie. Kruid alles met met een beetje zout, een beetje peper, kurkuma, en gemberpoeder.
  4. Maak kleine keftaballetjes en voeg ze bij de ui in de pan. Laat ze gaar bakken en haal ze weer uit de pan.
  5. Maak de jus van de gehaktballetjes dikker door er een lepeltje maïzena bij de jus en de ui te doen.
  6. Roer alles goed door met de uien en voeg er geconcentreerde tomatenpuree bij. Laat dit sudderen en blijf roeren.
  7. Als je de geur van tomaten begint te ruiken voeg je er voldoende water aan toe om de soep te koken.
  8. Bind de selderijstengels en de koriander samen en voeg ze toe aan de soep. Als je niet van selderij houdt kan je ook peterselie gebruiken. Laat de soep goed koken.
  9. Voeg eerst de wortels en dan de volkoren rijst toe en laat de soep een paar minuten sudderen. Je kan naar keuze zelf nog verse tomaten door de zeef halen en ze aan de soep toevoegen.
  10. Doe de gehaktballetjes terug in de pan en haal het kruidentuiltje uit de soep. Voeg naar wens fijngehakte koriander of peterselie toevoegen.
  11. Voeg de keftaballetjes aan de soep toe en werk af met fijngehakte peterselie.

Onze soep is nu klaar en moet warm opgediend worden met limoen. Smakelijk!


Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële/ Strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen. Ze worden meestal alleen ingesteld als reactie op acties die door u zijn gesteld, zoals het instellen van uw privacy voorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Ze zijn noodzakelijk voor een goede communicatie en ze vergemakkelijken het navigeren (bijvoorbeeld naar een vorige pagina terugkeren, etc.).
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden. Ze kunnen worden ingesteld door ons of door externe providers wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies kunnen we bezoeken en traffic bijhouden, zodat we de prestaties van onze website kunnen meten en verbeteren. Ze helpen ons te weten welke pagina's het meest en het minst populair zijn en hoe bezoekers zich door de website verplaatsen.
    • » Targeting / advertising cookies:

      Deze cookies kunnen door onze advertentiepartners via onze website worden ingesteld. Ze kunnen door die bedrijven worden gebruikt om een profiel van uw interesses samen te stellen en u relevante advertenties op andere sites te laten zien.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring en ons Privacybeleid .

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image