Vichysoise van bloemkool, couscous van bloemkool en hand gepelde grijze garnaaltjes.
Benodigdheden - 4 personen
- 2 bloemkool
- 1 preistengel, enkel het witte gedeelte
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 2 blaadjes laurier
- 2 aardappelen
- ½ tl-currypoeder
- Boter
- water
- 400 g ongepelde grijze garnalen
- Enkele plukjes kervel
- 250 ml room
Bereidingswijze:
Soep
- Snijd 1 ½ bloemkool in stukken alsook de preistengel, uien, aardappelen en de knoflook.
- Stoof deze aan in wat boter in een pot. Zet de groenten onder met water en laat ze op een zacht vuurtje gaarkoken. Kruid met peper, zout, de currypoeder en doe er de laurierblaadjes bij.
- Haal de laurier uit de soep, mix de soep mooi glad en kruid eventueel wat extra af.
Grijze garnalen
- Pel de grijze garnaaltjes, en bewaar de koppen en schalen eventueel in de diepvriezer.
Couscous van bloemkool
- Doe de rest van de bloemkoolroosjes in een keukenblender, er mix ze zeer kort tot je mooie fijne korreltjes bekomt, kruid af met wat olijfolie, peper en zout.
Afwerking
- Doe de soep in een kom en werk af met de hand gepelde grijze garnalen, couscous van bloemkool en enkele plukjes kervel.
Meer recepten
-
Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"
-
Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus
-
Gebraden rosbief met lentegroenten
-
Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook
-
Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "
-
Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief