We bereiden een eenvoudige, maar heerlijke vissoep.
Benodigdheden
- Pompoen
- Wortelen
- 1 Gele knolraap
- Tomaten
- 1 Rode paprika
- Schelvis (een andere witte vis is ook mogelijk)
- Garnalen
- 1 Ui
- 1 Kruidentuiltje: koriander, peterselie, tijm, selderij Laurierblaadjes
- Knoflook
- Kikkererwten
- Pikante paprika
- Zout
- Olijfolie
- Geconcentreerde tomatenpuree
- 1 ei
- Toast/wentelteefjes
Bereidingswijze
- Snijd de ui en de tomaten in stukjes.
- Verhit de kookpan en giet er ongeveer drie eetlepels olijfolie in.
- Voeg er vervolgens de ui en de tomatenblokjes aan toe.
- Doe er 1 of anderhalve eetlepel geconcentreerde tomatenpuree bij.
- Voeg de rode paprika, de wortelen, de pompoen en de knolraap toe.
- Doe er als laatste de garnalen en de schelvis bij.
- Giet ongeveer 2 liter water in de kookpan, tot de groenten onder water staan.
- Voeg het kruidentuiltje toe.
- Zet het deksel op de pot en breng de soep aan de kook.
- Doe de kikkererwten in een keukendoekje om ze samen te houden bij het koken zodat ze niet worden gemixt met de soep.
- Bind het doekje samen en leg het in de kookpan.
- Zet het vuur wat zachter als de soep begint te koken.
- Laat de soep een uurtje sudderen totdat de vis zacht wordt en uiteenvalt.
- Haal de kruiden en de kikkererwten uit de soep.
- Mix de soep en giet ze vervolgens door een fijne zeef.
- Hak een beetje koriander en peterselieblaadjes fijn.
- Breng de soep opnieuw aan de kook.
- Voeg er de koriander, de peterselie en de kikkererwten bij.
- Kruid met pikante paprika naar smaak.
- Voeg wat zout toe.
- Roer het mengsel goed door.
- Laat de soep wat afkoelen.
- Dien ze op met toast of wentelteefjes gedrenkt in een losgeklopt ei met knoflook.
Smakelijk !!