Vissoep

We bereiden een eenvoudige, maar heerlijke vissoep.

Benodigdheden

  • Pompoen
  • Wortelen
  • 1 Gele knolraap
  • Tomaten
  • 1 Rode paprika
  • Schelvis (een andere witte vis is ook mogelijk)
  • Garnalen
  • 1 Ui
  • 1 Kruidentuiltje: koriander, peterselie, tijm, selderij Laurierblaadjes
  • Knoflook
  • Kikkererwten
  • Pikante paprika
  • Zout
  • Olijfolie
  • Geconcentreerde tomatenpuree
  • 1 ei
  • Toast/wentelteefjes

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui en de tomaten in stukjes.
  2. Verhit de kookpan en giet er ongeveer drie eetlepels olijfolie in.
  3. Voeg er vervolgens de ui en de tomatenblokjes aan toe.
  4. Doe er 1 of anderhalve eetlepel geconcentreerde tomatenpuree bij.
  5. Voeg de rode paprika, de wortelen, de pompoen en de knolraap toe.
  6. Doe er als laatste de garnalen en de schelvis bij.
  7. Giet ongeveer 2 liter water in de kookpan, tot de groenten onder water staan.
  8. Voeg het kruidentuiltje toe.
  9. Zet het deksel op de pot en breng de soep aan de kook.
  10. Doe de kikkererwten in een keukendoekje om ze samen te houden bij het koken zodat ze niet worden gemixt met de soep.
  11. Bind het doekje samen en leg het in de kookpan.
  12. Zet het vuur wat zachter als de soep begint te koken.
  13. Laat de soep een uurtje sudderen totdat de vis zacht wordt en uiteenvalt.
  14. Haal de kruiden en de kikkererwten uit de soep.
  15. Mix de soep en giet ze vervolgens door een fijne zeef.
  16. Hak een beetje koriander en peterselieblaadjes fijn.
  17. Breng de soep opnieuw aan de kook.
  18. Voeg er de koriander, de peterselie en de kikkererwten bij.
  19. Kruid met pikante paprika naar smaak.
  20. Voeg wat zout toe.
  21. Roer het mengsel goed door.
  22. Laat de soep wat afkoelen.
  23. Dien ze op met toast of wentelteefjes gedrenkt in een losgeklopt ei met knoflook.

Smakelijk !!

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image