Benodigdheden:
Voor het deeg:
- 1 kg bloem
- 30 gram verse gist
- 1 theelepel zout
- 65 gram suiker
- 90 gram boter
- 1/2 liter lauwe melk
- 6 centiliter olie
- 12 centiliter lauw water
- 20 gram cacaopoeder
Voor de vulling:
- 80 gram walnoten
- 60 gram rozijnen
- 100 gram pure chocolade
Om in te smeren:
- eigeel
Voor de versiering:
- één eetlepel sesamzaad
- één eetlepel parelsuiker
Bereidingswijze:
We beginnen met de bereiding van het brooddeeg.
- Laat de broodgist in lauw water oplossen.
- Doe er suiker bij.
- Vervolgens een beetje zout en olie.
- Neem wat lauwe melk en meng alles in een keukenrobot.
- Laat het deeg zachtjes draaien.
- Voeg de rest van de melk en gist eraan toe.
- Laat het deeg goed draaien tot het glad en zacht is.
- Kneedt het deeg ongeveer 5 tot 10 minuten.
- Doe wat boter op kamertemperatuur in de keukenrobot.
- Kneedt het daarna nog eens.
- Leg het in een kom en dek af, laat het rusten tot het gerezen is.
Nu gaan we de verschillende vullingen van het deeg laten zien.
- Neem een klein beetje deeg.
- Voeg er cacaopoeder aan toe.
- Alles goed mengen en kneden.
- Neem nog een stuk van het gewone deeg en snij het in 4 stukjes om vier briochebolletjes gevuld met chocolade te maken.
- Neem de chocolade en vul de bolletjes ermee.
- Neem een bakvorm en leg de bolletjes gevuld met chocolade erin naast mekaar.
- Dek het af en laat rusten.
- Als het gerezen is smeer het dan in met eigeel, versier het met parelsuiker of sesamzaad.
- Daarna kan het de oven in, voorverwarmd op 180 graden.
- Neem nog een stuk van het gewone deeg en rol dat uit.
- Leg 2 stukken deeg op elkaar.
- Rol ze samen op.
- Steek ze in de bakvorm.
- Smeer het deeg in met eigeel.
- Laat het deeg rijzen.
- Smeer het hierna opnieuw in met eigeel.
- Laat de verschillende soorten melkbrood bakken en bruinen.
- Als het begint te bruin, dek het dan af met aluminiumfolie zodat het vanboven niet aanbrandt.
Smakelijk ! ! !