Broodpudding met rozijnen, noten en chocolade

Benodigdheden:

Voor het deeg:

  • 1 kg bloem
  • 30 gram verse gist
  • 1 theelepel zout
  • 65 gram suiker
  • 90 gram boter
  • 1/2 liter lauwe melk
  • 6 centiliter olie
  • 12 centiliter lauw water
  • 20 gram cacaopoeder

Voor de vulling:

  • 80 gram walnoten
  • 60 gram rozijnen
  • 100 gram pure chocolade

Om in te smeren:

  • eigeel

Voor de versiering:

  • één eetlepel sesamzaad
  • één eetlepel parelsuiker

Bereidingswijze:

We beginnen met de bereiding van het brooddeeg.

  1. Laat de broodgist in lauw water oplossen.
  2. Doe er suiker bij.
  3. Vervolgens een beetje zout en olie.
  4. Neem wat lauwe melk en meng alles in een keukenrobot.
  5. Laat het deeg zachtjes draaien.
  6. Voeg de rest van de melk en gist eraan toe.
  7. Laat het deeg goed draaien tot het glad en zacht is.
  8. Kneedt het deeg ongeveer 5 tot 10 minuten.
  9. Doe wat boter op kamertemperatuur in de keukenrobot.
  10. Kneedt het daarna nog eens.
  11. Leg het in een kom en dek af, laat het rusten tot het gerezen is.

Nu gaan we de verschillende vullingen van het deeg laten zien.

  1. Neem een klein beetje deeg.
  2. Voeg er cacaopoeder aan toe.
  3. Alles goed mengen en kneden.
  4. Neem nog een stuk van het gewone deeg en snij het in 4 stukjes om vier briochebolletjes gevuld met chocolade te maken.
  5. Neem de chocolade en vul de bolletjes ermee.
  6. Neem een bakvorm en leg de bolletjes gevuld met chocolade erin naast mekaar.
  7. Dek het af en laat rusten.
  8. Als het gerezen is smeer het dan in met eigeel, versier het met parelsuiker of sesamzaad.
  9. Daarna kan het de oven in, voorverwarmd op 180 graden.
  10. Neem nog een stuk van het gewone deeg en rol dat uit.
  11. Leg 2 stukken deeg op elkaar.
  12. Rol ze samen op.
  13. Steek ze in de bakvorm.
  14. Smeer het deeg in met eigeel.
  15. Laat het deeg rijzen.
  16. Smeer het hierna opnieuw in met eigeel.
  17. Laat de verschillende soorten melkbrood bakken en bruinen.
  18. Als het begint te bruin, dek het dan af met aluminiumfolie zodat het vanboven niet aanbrandt.

Smakelijk ! ! !

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image