Chocolademousse

Chocolade, banaan en hazelnoot

Keuze van de wijn: klik hier!

MAURY 2017 - DOMAINE SERRE ROMANI, Frankrijk

Benodigdheden voor 10 personen:

Chocolademousse:

  •  1 liter room
  • 3 eieren
  • 2 eidooiers
  • 90 g suiker
  • 450 g gesmolten donkere chocolade

Banaan:

  • 5 bananen
  • Rietsuiker
  • Citroensap

Crumble van geroosterde hazelnoot en sesam:

  •  130 g hazelnoten
  • 20 g sesamzaad
  • 110 g suiker
  • 35 g boter
  • 1 el water
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel bicarbonaat

Bereiding:

Banaan:

  1. Snij 3 bananen in kleinere blokjes en meng deze met wat rietsuiker en een heel klein beetje citroensap.
  2. Vul hiermee de bodems van de glazen op.
  3. Spuit nu de chocolademousse in de glaasjes over de banaanstukjes.
  4. Snijd van de overige bananen mooi rondjes van 2 cm en haal deze door wat rietsuiker.
  5. Frituur de bananen nu kort in een friteuze op 200°C totdat ze goudbruin zijn.
  6. Haal deze uit de friteuze en laat ze even uitharden.

Chocolademousse:

  1. Klop de room half stijf ( Als je dit opklopt tot slagroom kunnen er zich klonters vormen met de chocolade en wordt de chocolademousse te machtig)
  2. Klop de eieren en eidooiers op samen met de suiker met een mixer of keukenrobot.
  3. Smelt de chocolade en voeg deze toe aan het eiermengsel en meng snel en goed door zodat de chocolade niet te snel begint op te stijven.
  4. Spatel nu voorzichtig de opgeslagen room onder het chocolademengsel
  5. Doe de chocomousse in een spuitzak.

Hazelnotencrumble:

  1. Maak een karamel van de suiker, boter en water in een grote bakpan en laat deze mooi donkerbruin kleuren.
  2. Zet op een zacht vuurtje en voeg snel de hazelnoten en sesamzaadjes toe, meng heel goed en voeg het zout en het bicarbonaat toe.
  3. Stort uit op een bakpapier en laat afkoelen totdat de noten mooi hard zijn.
  4. Maal de noten fijn tot een crumble.

Afwerking:

  1. Doe de crumble bovenop de chocolademousse en werk af met de gefrituurde banaan

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële/ Strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen. Ze worden meestal alleen ingesteld als reactie op acties die door u zijn gesteld, zoals het instellen van uw privacy voorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Ze zijn noodzakelijk voor een goede communicatie en ze vergemakkelijken het navigeren (bijvoorbeeld naar een vorige pagina terugkeren, etc.).
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden. Ze kunnen worden ingesteld door ons of door externe providers wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies kunnen we bezoeken en traffic bijhouden, zodat we de prestaties van onze website kunnen meten en verbeteren. Ze helpen ons te weten welke pagina's het meest en het minst populair zijn en hoe bezoekers zich door de website verplaatsen.
    • » Targeting / advertising cookies:

      Deze cookies kunnen door onze advertentiepartners via onze website worden ingesteld. Ze kunnen door die bedrijven worden gebruikt om een profiel van uw interesses samen te stellen en u relevante advertenties op andere sites te laten zien.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring en ons Privacybeleid .

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image