Fruittaart

Voor de taartbodem:

  • 200 gr bloem
  • 125 gr boter
  • 50 gr amandelpoeder
  • 30 gr kristalsuiker
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl zout
  • 1 ei

Voor de ganache:

  • 100 gr room
  • 200 gr pure chocolade

Voor de karamel:

  • 300 gr kristalsuiker
  • 150 gr boter

Noten:

  • 300 gr gepelde amandelen
  • 250 gr ongepelde amandelen
  • 250 gr walnoten

De Bereidingswijze

  1. Doe de bloem in de mixer, voeg er het amandelpoeder bij en vervolgens de suiker. Daarna mag er een snuifje zout bij, de boter en wat kaneelpoeder. Meng dit alles gedurende 30 seconden à 1 minuut.
  2. Dit mengsel is brokkelig. Doe er een eitje bij voor de consistentie.
  3. Leg het deeg op bakpapier of verpak het in huishoudfolie. Stop het in de diepvries en laat het afkoelen.
  4. Neem het deeg na 15 minuten uit de diepvries en rol het uit tot zo'n 3 mm dikte. Leg het daarna in een taartvorm. Leg hier een bakpapier over om de taartbodem mooi bruin te laten bakken en hier bovenop een gewicht (bv. witte bonen) zodat de taartbodem plat blijft.
  5. Zet de biscuit bovenaan in een voorverwarmde oven van 180°C laat hem 10 à 15 minuten bakken. Verwijder daarna het bakpapier en het gewicht van de taart.
  6. Maak ondertussen de ganache. Zet de pan met room op een vuurtje. Wanneer de room begint te sudderen voeg je de pure, bittere chocolade toe. Haal daarna de pot van het vuur. Zo krijg je een mooi glanzende ganache. Strijk een mooi laagje ganache over de biscuit en zet in de koelkast.
  7. Om karamel te maken begin je met het smelten van de suiker. Wanneer de suiker bruin kleurt voeg je de (licht gezouten) boter en verse room toe. Laat verder bruinen, maar let op dat het niet aanbrandt. Voeg geroosterde (gepelde en ongepelde) amandelen toe en walnoten. Je kan ook gepelde pinda's gebruiken, maar deze moet je eerst roosteren.
  8. Vervolgens giet je dit mengsel bovenop de afgekoelde biscuit met ganache. De karamel moet opdrogen en hard worden.
  9. Laat de taart een uurtje rusten voor je ze aansnijdt. Serveer met zwarte koffie of vruchtensap.

Smakelijk !!!

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image