Benodigdheden voor 4 personen
- 20 groene asperges
- 2 busseltjes waterkers
- 100 gram grote kappers
- 75 gram pistache noten
- 12 hoeve eieren
- 400 gram bruine boter
- Citroen
- Verse mierikswortel
- Evt korenaar asperges
Bereidingswijze
- Het houterige deel van de groene asperges afsnijden. Dit kunnen we spijtig genoeg niet gebruiken.
- De asperges kort grillen en kruiden.
- De warme gegrilde asperges op een plaatje leggen en afdekken met plastiekfolie, zodat deze verder garen in eigen stoom.
- Een deel van de waterkers gaan we gebruiken als afwerking, het merendeel gebruiken we voor een vinaigrette mee te maken.
- De waterkers wassen en fijnsnijden, de kappertjes even droogbakken in de pan en versnijden.
- De vinaigrette afwerken met citroenrasp, gehakte pistachenoten en olijfolie.
- De eieren garen in kokend water gedurende 6 minuten verfrissen in koud water.
- De bruine boter smelten op een laag vuurtje.
- De eitjes pellen en in de mixer doen, kruiden met peper, zout, citroensap en vers geraspte mierikswortel.
- Het geheel mixen en opwerken met de bruine boter.
- Nu kunnen we dresseren en aan tafel!