Salade van hoevekip, koolrabi en dragon

Benodigdheden voor 4 personen

  • 4 kippenbillen of overschot van kip aan ‘t spit
  • 4 sucrines of kropslaharten
  • 1 koolrabi
  • Dragonolie
  • Dragonazijn
  • Oud brood
  • Kippenvet
  • Verse kruiden
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Limoen

Bereidingswijze

  1. De kippenbillen gedurende 1,5 uur garen onder aluminiumfolie op 150°C of leftovers gebruiken. 
  2. De kip plukken en mengen met de gaarsappen, deze onder plastiekfolie in een oven van 60°C plaatsen en warm houden tot gebruik.
  3. De sucrines in de lengte doorsnijden en langs beide kanten bakken in olijfolie en kruiden met peper en zout, mee in de oven plaatsen.
  4. Het oude brood in de gewenste vorm snijden en uitbakken in kippenvet, afkruiden met peper en zout en afwerken met een beetje limoenrasp.
  5. De koolrabi schillen en in fijne balkjes snijden, afwerken met dragonolie, dragon azijn en limoenrasp eventueel een beetje peper en zout.
  6. Alles mooi of het bord schikken en afwerken met verschillende verse kruiden.
  7. Ook superleuk als slaatje bij de BBQ. Enjoy!

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image