Salade van hoevekip, koolrabi en dragon
Benodigdheden voor 4 personen
- 4 kippenbillen of overschot van kip aan ‘t spit
- 4 sucrines of kropslaharten
- 1 koolrabi
- Dragonolie
- Dragonazijn
- Oud brood
- Kippenvet
- Verse kruiden
- Peper en zout
- Olijfolie
- Limoen
Bereidingswijze
- De kippenbillen gedurende 1,5 uur garen onder aluminiumfolie op 150°C of leftovers gebruiken.
- De kip plukken en mengen met de gaarsappen, deze onder plastiekfolie in een oven van 60°C plaatsen en warm houden tot gebruik.
- De sucrines in de lengte doorsnijden en langs beide kanten bakken in olijfolie en kruiden met peper en zout, mee in de oven plaatsen.
- Het oude brood in de gewenste vorm snijden en uitbakken in kippenvet, afkruiden met peper en zout en afwerken met een beetje limoenrasp.
- De koolrabi schillen en in fijne balkjes snijden, afwerken met dragonolie, dragon azijn en limoenrasp eventueel een beetje peper en zout.
- Alles mooi of het bord schikken en afwerken met verschillende verse kruiden.
- Ook superleuk als slaatje bij de BBQ. Enjoy!
Meer recepten
-
Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"
-
Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus
-
Gebraden rosbief met lentegroenten
-
Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook
-
Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "
-
Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief