Keuze van de wijn: klik hier
Langhe Nebbiolo 'Angelo' 2015- Mauro Veglio- Rood
Ingrediënten voor 4:
- 4 mooie grote eieren
- 40 g verse truffel
- Geutje truffelolie
- Klontje boter
- Geutje room
- 80 g wilde paddenstoelen ( Hoorn des overvloeds, dooierzwam, chantarellen,..)
- Takje tijm
- ½ teentje knoflook
- 1 snede briochebrood
Bereiding:
Wilde champignons:
- Kuis de wilde paddenstoelen, verwijder het eventuele zand met een borsteltje en schraap de steeltjes schoon.
- Pel het lookteentje en snijd de helft fijn.
- Rits de tijmblaadjes van het takje.
- Smelt een klontje boter in een grote pan, voeg de look en tijm toe en bak hierin de wilde champignons kort maar krachtig aan.
Briochebrood:
- Snijd de korsten van het briochebrood weg en snijd kleine blokjes van het brood.
- Bak deze in een pan mooi goudbruin en krokant.
Roerei:
- Verwijder het hoedje van de eieren met behulp van een eierdop verwijderaar.
- Haal de eitjes leeg en doe deze in een kom. Maak de eierschalen schoon.
- Voeg hierbij een klontje zachte boter, een scheutje room, een klein scheutje truffelolie, 30 g vers geraspte truffel en kruid af met peper en zout. Meng goed door met een klopper.
- Smelt nu een klontje boter in een anti-kleef pan en doe hierbij het eiermengsel. Roer het ei totdat het ei begint te stollen. Dit mag zeker niet te droog worden.
Afwerking:
- Vul de schoongemaakte eierschalen eerst met wat gebakken wilde paddenstoelen.
- Voeg nu het roerei toe en werk tenslotte af met wat geraspte truffel.