Roerei met truffel, wilde paddenstoelen en briochebrood

Keuze van de wijn: klik hier
Langhe Nebbiolo 'Angelo' 2015- Mauro Veglio- Rood

Ingrediënten voor 4:

  • 4 mooie grote eieren
  • 40 g verse truffel
  • Geutje truffelolie
  • Klontje boter
  • Geutje room
  • 80 g wilde paddenstoelen ( Hoorn des overvloeds, dooierzwam, chantarellen,..)
  • Takje tijm
  • ½ teentje knoflook
  • 1 snede briochebrood

Bereiding:

Wilde champignons:

  1. Kuis de wilde paddenstoelen, verwijder het eventuele zand met een borsteltje en schraap de steeltjes schoon.
  2. Pel het lookteentje en snijd de helft fijn.
  3. Rits de tijmblaadjes van het takje.
  4. Smelt een klontje boter in een grote pan, voeg de look en tijm toe en bak hierin de wilde champignons kort maar krachtig aan.

Briochebrood:

  1. Snijd de korsten van het briochebrood weg en snijd kleine blokjes van het brood.
  2. Bak deze in een pan mooi goudbruin en krokant.

Roerei:

  1. Verwijder het hoedje van de eieren met behulp van een eierdop verwijderaar.
  2. Haal de eitjes leeg en doe deze in een kom. Maak de eierschalen schoon.
  3. Voeg hierbij een klontje zachte boter, een scheutje room, een klein scheutje truffelolie, 30 g vers geraspte truffel en kruid af met peper en zout. Meng goed door met een klopper.
  4. Smelt nu een klontje boter in een anti-kleef pan en doe hierbij het eiermengsel. Roer het ei totdat het ei begint te stollen. Dit mag zeker niet te droog worden.

Afwerking:

  1. Vul de schoongemaakte eierschalen eerst met wat gebakken wilde paddenstoelen.
  2. Voeg nu het roerei toe en werk tenslotte af met wat geraspte truffel.

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image