Kreeft met doperwt, tuinboon en kokos
Benodigdheden voor 4 personen:
- 2 kreeften
- Lardo van Mattes
- 100 gr gedopte doperwten
- 100 gr gedopte tuinbonen
- 100 gr aardappel
- Bonenkruid olie
- 1dl kokosmelk
- 1 citroengras
- Citroen
- Peper en zout
- Verse kruiden
- Reuzel of boter
Bereidingswijze:
- De kreeft gedurende 2,5 minuut koken in bouillon, verfrissen, pellen en ontdoen van het darmkanaal, zodat we ze snel kunnen verwerken
- De aardappel uithalen met een parisienne lepel en gaar koken in de kreeftenbouillon
- De tuinbonen en de erwten kort gaar stomen/koken en verfrissen in ijswater, als ze afgekoeld zijn uit het water halen
- De kokosmelk infuseren met het citroengras, uitzeven en opwerken met citroensap en bonenkruidolie
- De kreeft bedekken met de dungesneden lardo en kort branden
- De mengeling van de erwten, tuinbonen en aardappel warm maken met reuzel en boter, afkruiden met peper en zout, afwerken met citroenrasp
- Het geheel in een diep bordje dresseren en opdienen, zodat je samen kan genieten met een goed glas!
Meer recepten
-
Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"
-
Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus
-
Gebraden rosbief met lentegroenten
-
Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook
-
Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "
-
Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief