Benodigdheden voor 4 personen:
- 2 makrelen
- 1 bloemkool
- Mierikswortel
- Verse yoghurt
- Citroen
- Daslookolie
- Zwartelook
- Vadouvan
- Olijfolie
- verse kruiden en bloemen
Bereidingswijze:
- De makrelen fileren en ontgraten, in de frigo plaatsen tot gebruik.
- De bloemkool in roosjes verdelen, een deel kort garen en deel rauw houden, de bladeren spoelen en aan de kant zetten.
- De verse Yoghurt opwerken met geraspte mierikswortel en citroenrasp, afkruiden met peper en zout.
- De zwarte look pletten/mixen met vadouvan en olijfolie.
- De bloemkool branden in de pan en mooi schikken op het bord, de blaadjes kort blancheren en kort bakken in de pan.
- De makreel insmeren met de marinade en kort garen in de oven van 200°C gedurende 90 seconden.
- Het bordje afwerken en smullen.