Marokkaanse anijskoekjes

Vandaag maken we een gebakje dat op het Suikerfeest of gewoon bij de thee opgediend kan worden. Het zijn Marokkaanse anijskoeken die uit het oosten van Marokko komen.

Benodigdheden:

Voor een zachte koek:

  • 1 kg bloem
  • 100 g geroosterd en gemalen sesamzaad
  • 50 g geroosterd sesamzaad
  • 1 tl gemalen anijszaad
  • 2 zakjes bakpoeder
  • 1 tl verse gist
  • 150 g kristalsuiker
  • 12 cl gesmolten boter
  • 12 cl plantaardige olie
  • 6 cl rozenwater
  • 1/2 l lauwe melk
  • Zout
  • Eidooier met een beetje azijn

Voor een krokante koek:

  • 1 kg bloem
  • 280 g kristalsuiker
  • 2 zakjes bakpoeder
  • 2 el sesamzaad
  • 2 el rozenwater
  • 1 el anijszaad
  • 1 tl gemalen anijszaad
  • Geraspte schil van één sinaasappel
  • 1 tl zout
  • 24 cl melk
  • 24 cl olie

Bereidingswijze:

Voor een zachte koek (Kaak Khamer):

  1. Doe de bloem in de keukenrobot.
  2. Voeg er zout aan toe.
  3. Doe gist bij de melk en laat rustig oplossen.
  4. Voeg het bakpoeder bij de bloem.
  5. Doe er vervolgens het anijszaad en het sesamzaad bij.
  6. Giet het rozenwater erbij.
  7. Voeg er wat zout, boter en olie aan toe.
  8. Meng al deze ingrediënten zachtjes met de keukenrobot.
  9. Voeg vervolgens, beetje bij beetje, de gist met de melk aan het deeg toe.
  10. Het deeg moet ongeveer 10 minuten goed worden gekneed zodat het zacht en glad wordt.
  11. Haal het deeg uit de keukenrobot, dek het af met een doek en laat het ongeveer een halfuurtje rusten zodat het kan rijzen.
  12. Rol de deegballetjes uit tot een ringvorm (klein of groot).
  13. Smeer ze in met eierdooier en azijn en bak ze in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Voor een krokante koek (Kaak Souiri):

  1. Doe de bloem in de kom en voeg er kristalsuiker bij.
  2. Voeg er vervolgens bakpoeder, anijspoeder, gewoon anijszaad en sesamzaad aan toe.
  3. Doe er een beetje zout, rozenwater en olie bij.
  4. Meng alle ingrediënten goed met de olie tot je een zanddeeg krijgt.
  5. Giet de melk erbij als het deeg gaat kruimelen.
  6. Rasp de buitenste schil van de sinaasappel en voeg dat toe aan het deeg.
  7. Rol de deegballetjes uit tot een slangetje.
  8. Breng de uiteinden naar elkaar toe en knijp samen tot een ring.
  9. Leg de deegringen op een bakplaat met bakpapier voor je ze insmeert met eierdooier en een beetje azijn.
  10. Stop de kaak in de oven en laat ze bruinen.

Smakelijk ! !

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image