m'hancha - Knapperig gebak met amandelen

Vandaag maken we een gebak met amandelen. Dit is één van de lekkerste gebakjes voor tijdens de Ramadan.

Benodigdheden:

  • Amandelen
  • Poedersuiker
  • Arabische gom
  • Kaneel
  • Citroenconfituur
  • Rozenwater
  • Oranjebloesemessence
  • Boter
  • Olie
  • Pastilladeeg
  • Ei
  • Room of melk
  • Honing

Bereidingswijze:

  1. Schil de amandelen en laat ze bruinen in de oven.
  2. Doe de amandelen in een blender en voeg er poedersuiker, stukjes Arabische gom en kaneel bij.
  3. Mix tot een fijngemalen geheel.
  4. Voeg er wat citroenconfituur, rozenwater en/of oranjebloesemessence bij.
  5. Doe er een beetje gesmolten boter bij.
  6. Meng alles tot je een mooi deeg krijgt.
  7. Kneed de amandelvulling in dunne rolletjes.
  8. Snijd een vel pastilladeeg in twee.
  9. Meng een eierdooier met een beetje room of melk en smeer hiermee één kant van het pastilladeeg in om het blaadje dicht te kunnen vouwen.
  10. Plooi één kant van het pastilladeeg om en laat een stukje vrij zodat je makkelijker kan vouwen.
  11. Schik de amandeldeegrolletjes naast elkaar en plak ze één voor één goed aan elkaar vast, zodat je een lange rol amandeldeegvulling krijgt.
  12. Vouw het pastilladeeg rond het amandeldeeg heen en zorg dat het er stevig rond zit.
  13. Voeg vervolgens een beetje olie bij de overgebleven gesmolten boter.
  14. Smeer hiermee het pastilladeeg in zodat het niet barst wanneer je het oprolt.
  15. Rol alles stevig op tot je een soort opgerolde slang krijgt.
  16. Knip aan het einde van de rol de overschot van het deeg af.
  17. Plooi het uiteinde van de rol naar beneden en druk zachtjes aan.
  18. Smeer het geheel in met eigeel, boter en olie.
  19. Bak het geheel tot het goudbruin ziet in een voorverwarmde oven op 170 à 180 graden.
  20. Besprenkel het gebak vervolgens met honing en strooi er amandelen op.

Smakelijk ! !

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële/ Strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen. Ze worden meestal alleen ingesteld als reactie op acties die door u zijn gesteld, zoals het instellen van uw privacy voorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Ze zijn noodzakelijk voor een goede communicatie en ze vergemakkelijken het navigeren (bijvoorbeeld naar een vorige pagina terugkeren, etc.).
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden. Ze kunnen worden ingesteld door ons of door externe providers wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies kunnen we bezoeken en traffic bijhouden, zodat we de prestaties van onze website kunnen meten en verbeteren. Ze helpen ons te weten welke pagina's het meest en het minst populair zijn en hoe bezoekers zich door de website verplaatsen.
    • » Targeting / advertising cookies:

      Deze cookies kunnen door onze advertentiepartners via onze website worden ingesteld. Ze kunnen door die bedrijven worden gebruikt om een profiel van uw interesses samen te stellen en u relevante advertenties op andere sites te laten zien.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring en ons Privacybeleid .

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image