Vandaag maken we een gebak met amandelen. Dit is één van de lekkerste gebakjes voor tijdens de Ramadan.
Benodigdheden:
- Amandelen
- Poedersuiker
- Arabische gom
- Kaneel
- Citroenconfituur
- Rozenwater
- Oranjebloesemessence
- Boter
- Olie
- Pastilladeeg
- Ei
- Room of melk
- Honing
Bereidingswijze:
- Schil de amandelen en laat ze bruinen in de oven.
- Doe de amandelen in een blender en voeg er poedersuiker, stukjes Arabische gom en kaneel bij.
- Mix tot een fijngemalen geheel.
- Voeg er wat citroenconfituur, rozenwater en/of oranjebloesemessence bij.
- Doe er een beetje gesmolten boter bij.
- Meng alles tot je een mooi deeg krijgt.
- Kneed de amandelvulling in dunne rolletjes.
- Snijd een vel pastilladeeg in twee.
- Meng een eierdooier met een beetje room of melk en smeer hiermee één kant van het pastilladeeg in om het blaadje dicht te kunnen vouwen.
- Plooi één kant van het pastilladeeg om en laat een stukje vrij zodat je makkelijker kan vouwen.
- Schik de amandeldeegrolletjes naast elkaar en plak ze één voor één goed aan elkaar vast, zodat je een lange rol amandeldeegvulling krijgt.
- Vouw het pastilladeeg rond het amandeldeeg heen en zorg dat het er stevig rond zit.
- Voeg vervolgens een beetje olie bij de overgebleven gesmolten boter.
- Smeer hiermee het pastilladeeg in zodat het niet barst wanneer je het oprolt.
- Rol alles stevig op tot je een soort opgerolde slang krijgt.
- Knip aan het einde van de rol de overschot van het deeg af.
- Plooi het uiteinde van de rol naar beneden en druk zachtjes aan.
- Smeer het geheel in met eigeel, boter en olie.
- Bak het geheel tot het goudbruin ziet in een voorverwarmde oven op 170 à 180 graden.
- Besprenkel het gebak vervolgens met honing en strooi er amandelen op.
Smakelijk ! !