m'hancha - Knapperig gebak met amandelen

Vandaag maken we een gebak met amandelen. Dit is één van de lekkerste gebakjes voor tijdens de Ramadan.

Benodigdheden:

  • Amandelen
  • Poedersuiker
  • Arabische gom
  • Kaneel
  • Citroenconfituur
  • Rozenwater
  • Oranjebloesemessence
  • Boter
  • Olie
  • Pastilladeeg
  • Ei
  • Room of melk
  • Honing

Bereidingswijze:

  1. Schil de amandelen en laat ze bruinen in de oven.
  2. Doe de amandelen in een blender en voeg er poedersuiker, stukjes Arabische gom en kaneel bij.
  3. Mix tot een fijngemalen geheel.
  4. Voeg er wat citroenconfituur, rozenwater en/of oranjebloesemessence bij.
  5. Doe er een beetje gesmolten boter bij.
  6. Meng alles tot je een mooi deeg krijgt.
  7. Kneed de amandelvulling in dunne rolletjes.
  8. Snijd een vel pastilladeeg in twee.
  9. Meng een eierdooier met een beetje room of melk en smeer hiermee één kant van het pastilladeeg in om het blaadje dicht te kunnen vouwen.
  10. Plooi één kant van het pastilladeeg om en laat een stukje vrij zodat je makkelijker kan vouwen.
  11. Schik de amandeldeegrolletjes naast elkaar en plak ze één voor één goed aan elkaar vast, zodat je een lange rol amandeldeegvulling krijgt.
  12. Vouw het pastilladeeg rond het amandeldeeg heen en zorg dat het er stevig rond zit.
  13. Voeg vervolgens een beetje olie bij de overgebleven gesmolten boter.
  14. Smeer hiermee het pastilladeeg in zodat het niet barst wanneer je het oprolt.
  15. Rol alles stevig op tot je een soort opgerolde slang krijgt.
  16. Knip aan het einde van de rol de overschot van het deeg af.
  17. Plooi het uiteinde van de rol naar beneden en druk zachtjes aan.
  18. Smeer het geheel in met eigeel, boter en olie.
  19. Bak het geheel tot het goudbruin ziet in een voorverwarmde oven op 170 à 180 graden.
  20. Besprenkel het gebak vervolgens met honing en strooi er amandelen op.

Smakelijk ! !

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image