Panna cotta van yoghurt, citroenverbena en citroengras, Limburgs rood fruit
Ingrediënten voor 4 personen
Panna cotta
- 400 ml volle yoghurt
- 200 ml room
- 2 stengels citroengras
- 1 plantje citroenverbena
- 120 g suiker
- 4 blaadjes gelatine
- sap van 1 citroen
Koekjescrumble
Afwerking
- 1 doosje kleine aardbeien
- 1 doosjes framboos
- 1 doosje braambessen
- 1 doosje blauwe bessen
- enkele plukjes citroenverbena en munt
Bereiding
Bereiding
- Week de gelatineblaadjes in koud water.
- Laat de citroengras en citroenverbena op een zacht vuurtje trekken in de room samen met de suiker. Zeef door eens de smaak goed geïnfuseerd is. Voeg nu de geweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes toe en meng goed. (Opgelet de room mag niet boven de 70°C zijn anders verliest de gelatine zijn werking)
- Doe deze mengeling nu bij de yoghurt en het sap van de citroen en meng goed door.
- Verdeel dit nu over 4 glazen.
- Verwarm een oven voor op 160°C.
- Maal de koekjes fijn en meng hieronder de malse boter. Doe het mengsel op een bakplaat met bakpapier en bak af gedurende een 20-tal minuutjes of tot mooi krokant.
- Brokkel de crumble fijn eens deze afgekoeld is.
- Doe de crumble op de panna cotta en werk af met het rood fruit en de citroenverbena en munt.
Meer recepten
-
Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"
-
Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus
-
Gebraden rosbief met lentegroenten
-
Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook
-
Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "
-
Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief