Panna cotta van yoghurt, citroenverbena en citroengras, Limburgs rood fruit

Ingrediënten voor 4 personen

Panna cotta

  • 400 ml volle yoghurt
  • 200 ml room
  • 2 stengels citroengras
  • 1 plantje citroenverbena
  • 120 g suiker
  • 4 blaadjes gelatine
  • sap van 1 citroen

Koekjescrumble

  • 200 g koekjes
  • 75 g boter

Afwerking

  • 1 doosje kleine aardbeien
  • 1 doosjes framboos
  • 1 doosje braambessen
  • 1 doosje blauwe bessen
  • enkele plukjes citroenverbena en munt

Bereiding

Bereiding

  1. Week de gelatineblaadjes in koud water.
  2. Laat de citroengras en citroenverbena op een zacht vuurtje trekken in de room samen met de suiker. Zeef door eens de smaak goed geïnfuseerd is. Voeg nu de geweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes toe en meng goed. (Opgelet de room mag niet boven de 70°C zijn anders verliest de gelatine zijn werking)
  3. Doe deze mengeling nu bij de yoghurt en het sap van de citroen en meng goed door.
  4. Verdeel dit nu over 4 glazen.
  5. Verwarm een oven voor op 160°C.
  6. Maal de koekjes fijn en meng hieronder de malse boter. Doe het mengsel op een bakplaat met bakpapier en bak af gedurende een 20-tal minuutjes of tot mooi krokant.
  7. Brokkel de crumble fijn eens deze afgekoeld is.
  8. Doe de crumble op de panna cotta en werk af met het rood fruit en de citroenverbena en munt.

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image