Pannenkoekentaart met banaan en chocolade

Vandaag maken we een pannenkoekentaart met banaan en een ganache van pure chocolade. Je kan ook andere fruitsoorten gebruiken, maar banaan past het beste bij de chocolade.

Benodigdheden:

Voor het pannenkoekenbeslag:

  • 1/2 liter melk
  • 250 gram bloem
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • Een snufje zout
  • 20 gram boter
  • Vanillesuiker

Voor de gekaramelliseerde bananen:

  • 6 bananen
  • 80 gram boter
  • 1 tl kaneel
  • 3 el kristalsuiker
  • Citroensap van een halve citroen

Voor de ganache:

  • 150 gram room
  • 300 gram pure chocolade

Voor het suikerglazuur:

  • 60 cl water
  • 110 gram kristalsuiker
  • 65 gram room
  • 20 gram cacaopoeder
  • 2 gelatineblaadjes

Voor de versiering:

  • Koekjeskrokant of geroosterde amandelschilfers
  • Fruit naar keuze

Bereidingswijze:

Het pannenkoekenbeslag:

  1. Meng de eieren en de bloem in een mixer. Zo krijg je geen klonters in het beslag en hoef je niets meer te zeven.
  2. Meng alles tot je een glad en zacht beslag hebt.
  3. Voeg er vervolgens zout, vanillesuiker en kristalsuiker aan toe.
  4. Meng al deze ingrediënten en giet de melk erbij wanneer de eieren zich met de bloem beginnen te mengen.
  5. Laat het beslag ongeveer 30 minuten rusten.
  6. Smelt de boter in een pan om beurre noisette te maken.
  7. Bak de boter tot ze een goudbruine kleur krijgt, laat ze afkoelen en voeg ze vervolgens met behulp van een zeef toe aan het pannenkoekenbeslag.

De gekaramelliseerde bananen:

  1. Meng een beetje boter en suiker in een pan met een antiaanbaklaag.
  2. Doe achteraf een beetje citroensap in de pan zodat het mengsel niet te zoet wordt.
  3. Snij de bananen. Ze moeten rijp zijn, anders zijn ze niet lekker bij dit gerecht.
  4. Doe suiker op de bananen om ze te laten karamelliseren.
  5. Doe de stukjes banaan in de pan en voeg er een beetje kaneel aan toe om de smaak te versterken.
  6. Laat de bananen zachtjes karamelliseren en draai ze af en toe om.
  7. Bak de bananen totdat ze mooi gekaramelliseerd zijn.
  8. Je krijgt naast de stukjes banaan ook een soort bananencompote.
  9. Haal de pan van het vuur en laat alles afkoelen.

De ganache:

  1. Doe eerst de room in een pan.
  2. Laat de room sudderen en zorg dat ze goed warm is.
  3. Voeg dan de chocolade toe.
  4. Zet het vuur uit zodat de chocolade niet aanbrandt.
  5. Laat de chocolade smelten totdat je een blinkende ganache krijgt.

Het suikerglazuur:

  1. Giet wat water in een pan.
  2. Voeg er een beetje room en suiker bij.
  3. Laat alles sudderen.
  4. Week de gelatineblaadjes in een beetje water.
  5. Wacht tot de suiker gesmolten is en doe er dan cacaopoeder en de gelatineblaadjes bij.
  6. Laat alles smelten en giet vervolgens het mengsel door een zeef zodat er geen klonters in zitten.
  7. Als het glazuur terug hard wordt, kan je het opnieuw smelten in een pan met kokend water.

Het samenstellen van de taart:

  1. Bak de pannenkoeken in een voorverwarmde pan.
  2. Snij alle pannenkoeken even groot.
  3. Neem een ronde bakvorm om de taart in te doen.
  4. Kleef plasticfolie aan de randen van de bakvorm om de vloeibare chocolade in de vorm te houden.
  5. Giet de ganache in een spuitzak. Als je geen spuitzak hebt, kan je ook een lepel gebruiken.
  6. Leg de eerste pannenkoek in de bakvorm, versier hem met een laag ganache en leg hier een laag bananen op.
  7. Herhaal deze handeling tot alles op is.
  8. Probeer de pannenkoeken plat te maken met je handen om de bovenkant van de taart zo gelijk mogelijk te maken.
  9. Bedek de volledige taart met ganache.
  10. De taart kan versierd worden zoals je zelf wilt.
  11. Zet de taart in de koelkast en laat ze afkoelen.
  12. Haal ze vervolgens uit de koelkast en haal de folie en de bakvorm ervan af. Dit kan je doen door de taart met behulp van een warm doekje te verwarmen.
  13. Til de taart zachtjes op en snij hem in stukjes.
  14. Versier de zijkanten met bladerdeegkoekjes, geroosterde amandelschilfers of gewone amandelen.
  15. De taart kan ook versierd worden met suikerglazuur.

Smakelijk ! !

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële/ Strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen. Ze worden meestal alleen ingesteld als reactie op acties die door u zijn gesteld, zoals het instellen van uw privacy voorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Ze zijn noodzakelijk voor een goede communicatie en ze vergemakkelijken het navigeren (bijvoorbeeld naar een vorige pagina terugkeren, etc.).
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden. Ze kunnen worden ingesteld door ons of door externe providers wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies kunnen we bezoeken en traffic bijhouden, zodat we de prestaties van onze website kunnen meten en verbeteren. Ze helpen ons te weten welke pagina's het meest en het minst populair zijn en hoe bezoekers zich door de website verplaatsen.
    • » Targeting / advertising cookies:

      Deze cookies kunnen door onze advertentiepartners via onze website worden ingesteld. Ze kunnen door die bedrijven worden gebruikt om een profiel van uw interesses samen te stellen en u relevante advertenties op andere sites te laten zien.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring en ons Privacybeleid .

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image