Rolbiscuit met Limburgse aardbeien, munt en limoen

Voor afwerking en rolbiscuit

  • 2 mooie aardbeien
  • 1 pot aardbeienconfituur
  • enkele muntblaadjes
  • 1 limoen
  • bloemsuiker
  • 350 g eieren
  • 210 g suiker
  • 105 g patiseriebloem
  • 105 g zetmeel

Bereiding

  1. Klop eieren en suiker op met een klopper en verwarm al kloppend in een pan tot 37°C.
  2. Doe de massa nu in een kom van een keukenrobot en klop tot een luchtige massa.
  3. Meng de bloem en het zetmeel goed en zeef dit, spatel dit nu onder de massa totdat je geen klonters meer hebt.
  4. Verwarm de oven voor op 220°C.
  5. Leg een bakpapiertjes op een bakplaat en verdeel hier de bisuit gelijkmatig over.
  6. Bak gedurende 7 tot 8 minuten in de oven. Leg een bakpapier op de tafel.
  7. Haal de bisquit nu uit de oven en draai hem om op het bakpapier.
  8. Haal het bovenste bakpapier af en smeer de bisquit in met aardbeiconfituur.
  9. Rol hem nu mooi op en laat opstijven in de frigo.
  10. Om geen barstjes of breuken te krijgen in de rolbiscuit bak je de biscuit niet te dik en rol je hem als hij nog warm is.
  11. Was de aardbeitjes en snijd ze in mooie schijfjes. Marineer ze met een heel klein beetje bloemsuiker en zeste van limoen.
  12. Snijd enkele muntblaadjes flinterdun.
  13. Haal de rolbisuit uit de frigo en dresseer hierop de aardbeitjes, werk af met wat kokospoeder en de muntblaadjes.

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image