Rolbiscuit met Limburgse aardbeien, munt en limoen
Voor afwerking en rolbiscuit
- 2 mooie aardbeien
- 1 pot aardbeienconfituur
- enkele muntblaadjes
- 1 limoen
- bloemsuiker
- 350 g eieren
- 210 g suiker
- 105 g patiseriebloem
- 105 g zetmeel
Bereiding
- Klop eieren en suiker op met een klopper en verwarm al kloppend in een pan tot 37°C.
- Doe de massa nu in een kom van een keukenrobot en klop tot een luchtige massa.
- Meng de bloem en het zetmeel goed en zeef dit, spatel dit nu onder de massa totdat je geen klonters meer hebt.
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Leg een bakpapiertjes op een bakplaat en verdeel hier de bisuit gelijkmatig over.
- Bak gedurende 7 tot 8 minuten in de oven. Leg een bakpapier op de tafel.
- Haal de bisquit nu uit de oven en draai hem om op het bakpapier.
- Haal het bovenste bakpapier af en smeer de bisquit in met aardbeiconfituur.
- Rol hem nu mooi op en laat opstijven in de frigo.
- Om geen barstjes of breuken te krijgen in de rolbiscuit bak je de biscuit niet te dik en rol je hem als hij nog warm is.
- Was de aardbeitjes en snijd ze in mooie schijfjes. Marineer ze met een heel klein beetje bloemsuiker en zeste van limoen.
- Snijd enkele muntblaadjes flinterdun.
- Haal de rolbisuit uit de frigo en dresseer hierop de aardbeitjes, werk af met wat kokospoeder en de muntblaadjes.
Meer recepten
-
Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"
-
Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus
-
Gebraden rosbief met lentegroenten
-
Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook
-
Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "
-
Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief