Runder Rib Eye - broccolini - mini paksoi - koriander/chili vinaigrette
Benodigdheden voor 4 personen
- 400 g Runds ( naar keuze )
- 200 g broccolini
- 4 mini paksoi
- 1 pakje snack komkommer
- 50 g gezouten pinda
- Koriander
- Munt
- Oesterblad
- 1 chili peper
- Sesamolie
- Vissaus
- Hoisin
- 4 limoenen
- Evt noedels of handgemaakte spaghetti ‘ Beij Bokke’
Bereidingswijze
- Het rundvlees tijdig uit de frigo halen zodat het mooi op kamertemperatuur kan komen.
- De mini paksoi en broccolini snijden in de gewenste vorm en in een stoommandje plaatsen voor gebruik.
- De pinda’s fijnhakken en in een kommetje doen.
- De vinaigrette maken op basis van de sesamolie, vissaus, hoisin, sap en zestes van de limoenen.
- Hierna de koriander, munt, oesterblad, pinda en fijngesneden chilipeper toevoegen en goed mengen.
- De snack komkommer fijn snijden en aan de kant zetten voor gebruik.
- Het runds kort grillen of bakken zodat de binnenkant nog mooi rood/rosé is.
- De pasta al dente garen en aanmaken met een beetje van de vinaigrette.
- De groentjes kort stomen of blancheren.
- Het bordje dresseren.
Meer recepten
-
Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"
-
Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus
-
Gebraden rosbief met lentegroenten
-
Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook
-
Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "
-
Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief