Salade van gemarineerde aardbei met rabarber en dragon cake van havermoutvlokken met rabarberconfituur
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 g verse Limburgse aardbeien
- 1 stengel rabarber
- 1 plantje dragon
- 50 g bloemsuiker
- geutje gin
- sorbet van limoen Carrefour
- Havermoutcake:
- 125 g gesmolten boter
- 125 g suiker
- 2 eieren
- 150 g yoghurt
- 90 g havermoutvlokken
- 35 g bloem
- ½ zakje bakpoeder
- snuifje zout
- 100 g geweekte rozijnen
- 100 g rabarberconfituur
Bereiding
- Meng de gesmolten boter samen met de suiker, voeg hierbij de eieren en meng goed met de keukenmachine.
- Meng hieronder de yoghurt en de geweekte rozijnen, meng weer goed door.
- Voeg nu de droge bestanddelen toe zoals de havermoutvlokken, de bloem, het bakpoeder en het zout en meng dit hier rustig onder.
- Meng als laatste nog de rabarberconfituur door het beslag, dit hoeft niet goed gemengd te worden.
- Doe het beslag in een ingeboterd cakeblik zodat je beslag 2 cm hoog is en bak dit af in een voorverwarmde oven op 170°C gedurende een 10-tal minuten.
- Spoel de aardbeitjes goed onder koud water, snijd het kroontje van de aardbei en snijd ze in stukjes.
- Schil de rabarber met een mesje door de vezels van boven naar onder af te trekken, snijd de rabarber in zeer kleine blokjes.
- Snijd de dragon voorzichtig fijn en meng deze samen met de aardbeien, de fijngesneden rabarber, een geutje gin en wat bloemsuiker.
Afwerking
- Snijd de cake in gelijke vierkantjes of steek deze uit met een uitsteekvormpje naar keuze.
- Werk af met wat aardbei-rabarber salade en een bolletje ijs.
Meer recepten
-
Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"
-
Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus
-
Gebraden rosbief met lentegroenten
-
Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook
-
Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "
-
Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief