Vandaag maken we met behulp van enkele klassieke ingrediënten een wortel-sinaasappelsorbet.
Benodigdheden:
- Sinaasappels
- Wortelen
- Kaneelstokjes
- Rozenwater
- Water
- Citroensap
- Suiker
- Sinaasappelconfituur
Bereidingswijze:
- Pers de sinaasappels.
- Pers de wortelen via een sapcentrifuge of rasp ze met een fijne rasp. Voeg er water bij, pureer ze met een mixer en giet het geheel door een zeef.
- Doe water in een pan en voeg suiker en twee kaneelstokjes toe.
- Laat alles smelten tot je een siroop hebt.
- Doe een volle eetlepel sinaasappelconfituur in een schaal.
- Voeg vervolgens het sinaasappelsap en het wortelsap toe.
- Meng al deze sappen goed door elkaar.
- Voeg er citroensap en rozenwater aan toe.
- Giet de eerder gemaakte suikersiroop bij het mengsel.
- Dek de kom af met vershoudfolie en zet deze in de ijskast tot het goed afgekoeld is, of plaats de kom in de diepvries.
- Haal de kom na een uurtje uit de diepvries zodat het mengsel half bevroren is. Maak vervolgens de ijskristallen die zijn ontstaan kapot met een handmixer.
- Roer het ijsmengsel tot een zacht en vloeibaar geheel.
- Dek de kom opnieuw af met vershoudfolie en zet deze terug in de diepvries.
- Laat het ijs nu volledig bevriezen en mix het daarna nog een keer met de mixer.
- Herhaal dit 3 à 4 keer zodat je een zacht ijsmengsel verkrijgt zonder harde ijskristallen.
- Schenk het mengsel in een schaal of doos die geschikt is voor de diepvries. Zo kan de sorbet bewaard worden in de diepvries.
Smakelijk ! ! !