Sorbet van sinaasappel en wortel

Vandaag maken we met behulp van enkele klassieke ingrediënten een wortel-sinaasappelsorbet.

Benodigdheden:

  • Sinaasappels
  • Wortelen
  • Kaneelstokjes
  • Rozenwater
  • Water
  • Citroensap
  • Suiker
  • Sinaasappelconfituur

Bereidingswijze:

  1. Pers de sinaasappels.
  2. Pers de wortelen via een sapcentrifuge of rasp ze met een fijne rasp. Voeg er water bij, pureer ze met een mixer en giet het geheel door een zeef.
  3. Doe water in een pan en voeg suiker en twee kaneelstokjes toe.
  4. Laat alles smelten tot je een siroop hebt.
  5. Doe een volle eetlepel sinaasappelconfituur in een schaal.
  6. Voeg vervolgens het sinaasappelsap en het wortelsap toe.
  7. Meng al deze sappen goed door elkaar.
  8. Voeg er citroensap en rozenwater aan toe.
  9. Giet de eerder gemaakte suikersiroop bij het mengsel.
  10. Dek de kom af met vershoudfolie en zet deze in de ijskast tot het goed afgekoeld is, of plaats de kom in de diepvries.
  11. Haal de kom na een uurtje uit de diepvries zodat het mengsel half bevroren is. Maak vervolgens de ijskristallen die zijn ontstaan kapot met een handmixer.
  12. Roer het ijsmengsel tot een zacht en vloeibaar geheel.
  13. Dek de kom opnieuw af met vershoudfolie en zet deze terug in de diepvries.
  14. Laat het ijs nu volledig bevriezen en mix het daarna nog een keer met de mixer.
  15. Herhaal dit 3 à 4 keer zodat je een zacht ijsmengsel verkrijgt zonder harde ijskristallen.
  16. Schenk het mengsel in een schaal of doos die geschikt is voor de diepvries. Zo kan de sorbet bewaard worden in de diepvries.

Smakelijk ! ! !

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image