Tiramisu
Keuze van de wijn:
Recioto di Soave 'Luna Nuova', 2016 Corte Mainente, Italië (Klik hier)
Ingrediënten voor 4 personen:
- 125 g mascarpone
- 2 eidooiers
- 2 eiwitten
- 90 g suiker
- 250 ml room
- 1 koude koffie
- 1 geut amaretto
- enkele lange vingers of amarettikoekjes
- 4 bollen vanille-ijs
Bereiding
- Klop de eiwitten op tot stijve pieken
- Meng de mascarpone, de suiker en de eidooiers en klop goed los
- Spatel hieronder voorzichtig de opgeklopte eiwitten
- Voeg aan dit mengsel nog de room, koude koffie en amaretto toe
- Doe dit een een slagroombus met 2 gaspatronen en zet koud
- Verkruimel enkele lange vingers of amarettikoekjes en verdeel over 4 glazen
- Leg hierop een bolletje lekker vanille-ijs en spuit voorzichtig de espuma van tiramisu hierover. Werk af met wat cacaopoeder