Trifle van gebakken jonagoldappel, verse kaas en granola
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 jonagoldappels
- 100 g rozijnen
- 1 tl kaneel
- 20 g boter
- 30 g suiker
- 300 g plattekaas
- 150 g slagroom 40%
- 5 cl limoensap
- 4 blaadjes geweekte gelatine
- 50 g granola
- 20 g suiker
- 60 g bloem
- 60 g malse boter
Bereiding
- Schil de jonagoldappels en snijd in blokjes van 1 op 1 cm en bak deze op in een pan met 20 g boter, 30 g suiker en 1 tl kaneelpoeder, voeg er tenslotte nog de rozijnen bij.
- Verwarm het limoensap en de geweekte gelatineblaadjes lichtjes op totdat de gelatine mooi gesmolten is en meng dit onder de platte kaas.
- Klop de slagroom half stijf en spatel deze onder de verse kaas.
- Verdeel de plattekaas mousse over 4 grote glazen en laat deze opstijven in de koelkast.
- Meng voor de granolacrumble de granola, suiker, bloem en de malse boter totdat je een kruimelig deeg bekomt.
- Neem een bakplaat met een vel bakpapier en verbrokkel het deeg op de plaat.
- Bak de crumble goudbruin in de oven op 170°C gedurende een 20-tal minuutjes.
- Eens de plattekaas mousse opgesteven is werken we deze af met onze gebakken appeltjes en tenslotte onze granolacrumble.
Meer recepten
-
Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"
-
Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus
-
Gebraden rosbief met lentegroenten
-
Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook
-
Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "
-
Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief