Trifle van gebakken jonagoldappel, verse kaas en granola

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 jonagoldappels
  • 100 g rozijnen
  • 1 tl kaneel
  • 20 g boter
  • 30 g suiker
  • 300 g plattekaas
  • 150 g slagroom 40%
  • 5 cl limoensap
  • 4 blaadjes geweekte gelatine
  • 50 g granola
  • 20 g suiker
  • 60 g bloem
  • 60 g malse boter

Bereiding

  1. Schil de jonagoldappels en snijd in blokjes van 1 op 1 cm en bak deze op in een pan met 20 g boter, 30 g suiker en 1 tl kaneelpoeder, voeg er tenslotte nog de rozijnen bij.
  2. Verwarm het limoensap en de geweekte gelatineblaadjes lichtjes op totdat de gelatine mooi gesmolten is en meng dit onder de platte kaas.
  3. Klop de slagroom half stijf en spatel deze onder de verse kaas.
  4. Verdeel de plattekaas mousse over 4 grote glazen en laat deze opstijven in de koelkast.
  5. Meng voor de granolacrumble de granola, suiker, bloem en de malse boter totdat je een kruimelig deeg bekomt.
  6. Neem een bakplaat met een vel bakpapier en verbrokkel het deeg op de plaat.
  7. Bak de crumble goudbruin in de oven op 170°C gedurende een 20-tal minuutjes.
  8. Eens de plattekaas mousse opgesteven is werken we deze af met onze gebakken appeltjes en tenslotte onze granolacrumble.

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image