Waterkers-prei soep, maaslandse rauwe ham, en roggetoast met hoeveboter

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 dikke uien
  • 5 stengels prei
  • 2 dikke aardappelen
  • 1 bussel waterkers
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 liter kippenbouillon of groentenbouillon
  • 120 g gesneden Maaslandse rauwe ham
  • 4 sneden roggebrood
  • Hoeveboter

Bereiding

Bereiding - Soep

  1. Soep: Pel de uien en de knoflook en snijd in grove stukken.
  2. Snijd van de zorgvuldig gewassen prei het witte en het lichtgroene gedeelte in stukken.
  3. Schil de aardappelen en snijd in 4.
  4. Stoof nu in een pot met een flinke klont boter de uien, knoflook en prei goed aan zonder te kleuren. Voeg nu de aardappelen toe en zet de groenten net onder met de kippen of groentenbouillon. Voeg de samengebonden laurierblaadjes en tijmtakjes toe.
  5. Laat de soep nu gedurende een 25-tal minuutjes zachtjes gaar pruttelen.
  6. Haal de laurier en tijm nu uit de soep en voeg de gewassen waterkers toe.
  7. Mix de soep nu in een keukenblender of met een staafmixer mooi glad en kruid af met peper en zout.

Bereiding - Gefrituurde prei

  1. Gefrituurde prei: Snijd het groen van de prei in zeer fijne reepjes en kook deze kort in kokend gezouten water.
  2. Verfris de prei nu onder koud stromend water en dep goed droog.
  3. Frituur de prei nu in wat arachideolie totdat ze mooi krokant is en laat uitlekken op een keukenpapiertje.

Bereiding - Toasten

  1. Toasten: Smeer de toasten lang beide kanten in met wat hoeveboter en bak de mooi krokant in een voorverwarmde oven op 160°C.

Bereiding - Afwerking

  1. Afwerking: Doe de soep in een bord of kom, werk af met de rauwe maaslandse ham, wat gefrituurde prei en serveer hierbij de toast met hoeveboter.

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële/ Strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen. Ze worden meestal alleen ingesteld als reactie op acties die door u zijn gesteld, zoals het instellen van uw privacy voorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Ze zijn noodzakelijk voor een goede communicatie en ze vergemakkelijken het navigeren (bijvoorbeeld naar een vorige pagina terugkeren, etc.).
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden. Ze kunnen worden ingesteld door ons of door externe providers wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies kunnen we bezoeken en traffic bijhouden, zodat we de prestaties van onze website kunnen meten en verbeteren. Ze helpen ons te weten welke pagina's het meest en het minst populair zijn en hoe bezoekers zich door de website verplaatsen.
    • » Targeting / advertising cookies:

      Deze cookies kunnen door onze advertentiepartners via onze website worden ingesteld. Ze kunnen door die bedrijven worden gebruikt om een profiel van uw interesses samen te stellen en u relevante advertenties op andere sites te laten zien.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring en ons Privacybeleid .

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image